Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La il•lusió i els nous reptes marquen l’inici del nou curs escolar a Constantí

Aquest dilluns 13 de setembre ha donat el tret de sortida al nou curs escolar 2021-2022 a les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles, i a l’Institut de Constantí. En l’actual context de pandèmia, el curs continua amb l’aplicació de les mesures Covid seguint amb la normativa que marca el Departament d’Educació i atenent a la situació sanitària, però des dels centres educatius del municipi afronten aquest inici amb molta il·lusió després de tota l’experiència i l’aprenentatge que va suposar el curs passat. En aquest sentit, tant les escoles com l’Institut han valorat molt positivament tot l’esforç realitzat per la comunitat educativa durant l’anterior curs.

Aquest curs, tot i que no hi canvis importants en relació als protocols, sí que hi ha alguna novetat, com per exemple que les classes han començat de forma completament presencial a totes les etapes educatives. Ja no es prendrà la temperatura en l’accés als centres, s’eliminen les distàncies de seguretat en un mateix grup bombolla però serà obligatori l’ús de la mascareta a partir dels 6 anys (excepte al pati dintre d’un mateix grup de convivència), la higiene de mans, la ventilació creuada de les aules i la neteja diària de les instal·lacions. D’altra banda, l’alumnat amb la pauta completa de vacunació no haurà de fer confinament en cas de positiu al grup de convivència

Pel que fa a les dades de matriculació, l’escola Mossèn Ramon Bergadà inicia el curs amb 360 alumnes i 41 professors, destacant la consolidació dels grups de P-3, que encara tenen algunes places vacants; a l’escola Centcelles, el curs ha arrencat amb  210 alumnes i 30 professors, amb la posada en marxa d’un grup de P-3 de 20 alumnes i doblant els grups de 1r i 5è.

Com ja és habitual durant el període de vacances d’estiu, l’Ajuntament de Constantí ha fet diverses tasques de manteniment, adequació i millora a les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà. En total, els treballs han tingut un import de 44.625, 13 €uros.

En relació a l’Institut de Constantí, comença el curs amb 351 alumnes i 48 professors. Les dades es mantenen estables respecte a la matriculació del curs passat, però cal destacar l’increment del nombre de professors amb la incorporació de nous professionals. Aquest curs 2021-2022 serà especial per a l’Institut de Constantí que, a banda de diverses novetats en el projecte educatiu, celebra el seu 25è aniversari amb el lema “25 anys educant i fent poble”.

Back to top