Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Una exitosa Bicicletada Popular obre els actes de la Setmana la Mobilitat

Prop d’un centenar de persones han participat de la Bicicletada Popular d’aquest diumenge 19 de setembre a Constantí. Amb aquesta Bicicletada s’obria la programació dels actes de la Setmana de la Mobilitat al municipi, que s’allargaran fins el 25 de setembre.

Els participants van iniciar el recorregut al carrer Major, davant de l’Ajuntament, i el recorregut, d’uns 10 km. aproximadament i amb un desnivell d’uns 43 metres, va transcórrer per diversos camins rurals del terme: el camí de Serapi, el camí de Reus, el camí dels Albellons, camí de Sant Llorenç, camí d’Almoster i camí de la Gavarra. A la meitat del recorregut es va ubicar un punt d’avituallament. L’arribada va ser novament al punt de sortida, el carrer Major.

Aquest any, Constantí participa per primera vegada a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i també visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Durant aquesta setmana es faran tallers i xerrades a les escoles i a l’Institut, amb la col·laboració de la Policia Local de Constantí.

El divendres 24 de setembre s’inauguraran els aparca bicis (estacionaments per a les bicicletes) que s’han instal·lat dintre dels centres educatius durant l’últim any. I els actes finalitzaran el dissabte 25 de setembre amb sortides en BTT adreçades a infants i joves del municipi.

Back to top