Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta dos nous gegantons que s’incorporen al seguici festiu

Constantí  ha estrenat aquest dissabte 23 d’octubre els dos nous mestres gegantons que reprodueixen la figura d’un mestre i una mestra d’escola. La Plaça de les Escoles Velles va ser l’escenari del bateig d’aquests dos nous gegantons que s’incorporen al seguici popular i festiu constantinenc. Durant l’acte es va donar a conèixer el nom dels gegantons, Ramon i Maria, escollits per votació popular.

Aquesta presentació s’havia de fer dintre dels actes de la celebració dels 100 anys d’escola pública al municipi, que es commemoraven l’any 2020, però a causa de la pandèmia no ha estat possible presentar-los fins ara. Els nous gegantons han estat obra de l’artista Joan Miró Oró, mestre artesà especialitzat en imatgeria festiva, que ja va ser l’encarregat de restaurar els Gegants de Constantí, Peret i Tecleta, i també de la construcció de la nova Dragonina.

Aquests nous gegantons volen ser un reconeixement a totes aquelles persones que han dedicat la seva carrera professional a la docència a les escoles del municipi i la seva feina compromesa amb la societat constantinenca. El nous mestres gegantons estan dissenyats per ser portat per nens i nenes de 10 a 12 anys i estaran a disposició de les ampas de les escoles.

35è aniversari de la Dragonina

L’acte de bateig dels nous gegantons s’emmarcava dintre de la celebració del 35è aniversari de la Dragonina, i al llarg de tot el dia es van organitzar diverses activitats festives que van comptar amb la participació de diverses entitats i associacions locals, a més d’un bon grapat de colles convidades d’altres municipis que també es van sumar a aquesta celebració

Back to top