Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen els tractaments fitosanitaris preventius contra la processionària del pi

Durant aquest passat cap de setmana, l’Ajuntament de Constantí ha iniciat el tractament fitosanitari als pins ubicats a diversos espais de la via pública, places, parcs, escoles, per tal de combatre i evitar la propagació de les plagues de la processionària del pi.

El tractament que s’aplica és el Bacilluns Thuringensis, un tractament biològic de caràcter inofensiu tant per a persones com per a animals, que es ruixa sobre les copes dels pins per ser absorbit per les fulles, de les que s’alimenta la larva de la processionària en sortir dels ous i començar la seva fase d’engreix.

Aquesta és l’època de l’any més adient per fer aquesta mena de tractament de caràcter preventiu. Es recomana també als propietaris de jardins o finques amb pins, que mantinguin les seves propietats en un adequat estat fitosanitari i contractin una empresa especialitzada per aplicar aquest tractament, de cara a prevenir i evitar l’aparició de les erugues, que acostuma a produir-se pels volts del mes de febrer. Els propietaris de finques amb pins han de mantenir les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns.

Back to top