Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Conjunt Monumental de Centcelles acull la 2ª edició dels “Ludi Constantinenses”

Aquest divendres 20 de maig s’ha celebrat al Conjunt Monumental de Centcelles la segona edició dels “Ludi Constantinenses”, organitzats pel Grup de Treball de l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) de Clàssiques de la URV, amb la col·laboració del MNAT i l’Ajuntament de Constantí. La trobada ha reunit uns 150 alumnes i una trentena professors de llengües clàssiques, en representació de diversos instituts de la província de Tarragona.

Després de dos anys de no haver-se pogut celebrar aquest esdeveniment, tal com ja va passar amb la primera edició l’any 2019 l’Institut de Constantí ha estat l’amfitrió d’aquesta trobada d’alumnes de llatí de 4t d’ESO, que s’emmarca dintre de la programació de la XXIV edició de Tarraco Viva.

L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que els alumnes coneguin de primera mà els principals espais i monuments de la presència grega i romana a Catalunya. A més, es promou l’aprenentatge enmig d’un ambient lúdic que els permet conèixer-se entre ells i compartir experiències. La trobada constitueix també un acte de reivindicació de la necessitat de vetllar perquè no es limiti més l’oferta de llengües clàssiques als instituts, ja que aquestes constitueixen un dels pilars bàsics de la civilització occidental.

Després dels parlaments de benvinguda es van iniciar les activitats lúdiques, amb la participació dels alumnes dividits en grups i barrejats entre els diferents instituts participants, en 5 zones de jocs. Els instituts que han pres part d’aquest II Ludi Constantinenses han estat els següents : l’Institut de Constantí, l’Institut Fontanelles (Les Borges del Camp), l’Institut Josep Tapiró (Reus), l’Escola Puicerver (Reus), el col·legi Sant Josep (Reus), l’Institut de Torredemabrra, l’Institut Baix Camp (Reus), l’Institut Sant Pere i Sant Pau (Tarragona) i l’institut Manuel Sales i Ferré (Ulldecona).

Back to top