Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens” organitza una mostra del projecte “Tubs Musicals”

Aquest matí s’ha fet a la Plaça de les Escoles Velles una mostra conjunta del projecte “Tubs Musicals”, una activitat coordinada per l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” que compta amb la participació dels alumnes del Cicle Inicial de les Escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà. El projecte dels “Tubs Musicals” va néixer amb la intenció de promoure la cultura musical entre els nens i nenes de Constantí en edat d’escolarització obligatòria. Es tracta d’un projecte que, tenint la música en grup com a eix vertebrador, pretén reforçar en els alumnes valors com la constància, la col·laboració, l’esforç i el respecte, mitjançant el treball en equip.

L’aplicació, de caire setmanal, es fa efectiva durant les hores de música del Cicle Inicial de Primària de les dues escoles i la duen a terme, conjuntament, el professorat de música d’aquestes escoles juntament amb professorat de l’Escola de Música. Aquest curs, han participat del projecte prop de 130 alumnes del Cicle Inicial de les dues escoles de primària de Constantí.

Els Tubs musicals (o Boomwackers) són una serie de tubs de material plàstic de diferents dimensions i colors, els quals, al percudir-los, emeten diferents sons, depenent de la longitud de cadascun d’aquests. Això permet que els nens i nenes puguin començar a interpretar cançons en grup des d’un primer moment, sense necessitat de tenir conèixements musicals previs.

Back to top