Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Campanya de conscienciació sobre els coloms

L’Ajuntament de Constantí ha iniciat una campanya de conscienciació i sensibilització sobre la importància de no alimentar els coloms al municipi. La campanya “Si m’estimes, no m’alimentis” té com objectiu informar dels efectes contraproduents que produeix en els coloms l’alimentació per part dels veïns i veïnes. La conscienciació ciutadana de no alimentar els coloms és un factor crític per evitar-ne la sobrepoblació, i a més reforça substancialment l’èxit del model de gestió ètica pel que ha apostat el consistori al llarg dels últims anys: la utilització de pinso anticonceptiu.

La proliferació de coloms al municipi pot ocasionar  problemes importants de salut. Els coloms són transmissors de diferents malalties i portadors de paràsits. A més, ocasionen danys de considerable importància als edificis i espais públics: els seus excrements tenen un elevat efecte corrosiu, ocupen i obstrueixen forats de ventilació, embruten balconades, finestres i terres…

La disponibilitat d’aliments és la raó que explica la presència de coloms en un lloc determinat. Aquests animals poden trobar aliment de manera natural, però donar-los menjar afavoreix la seva reproducció i l’augment descontrolat d’exemplars, fet que pot causar problemes de salut pública, a més d’augment de brutícia i l’aparició de plagues.

Back to top