Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Trobada de Puntaires a Constantí celebra el seu 25è aniversari

Constantí ha celebrat aquest diumenge 5 de juny una nova edició de la Trobada de Puntaires, una de les cites tradicionals del calendari festiu del municipi que s’ha pogut recuperar després  de 2 anys per la pandèmia. La d’aquest diumenge no ha estat una Trobada qualsevol i és que aquest any es celebrava el 25è aniversari d’aquesta tradicional jornada que aplega diverses associacions de dones de la demarcació i que van oferir una demostració d’aquest art de la punta de coixí.

La Trobada d’aquest diumenge s’ha fet al carrer Major, que  ja va acollir la trobada del 2019, novament guarnit amb el gran tendal elaborat per un grup de dones de Constantí i que ja es va estrenar per Sant Jordi. La jornada es va obrir amb la benvinguda i la inauguració d’una exposició sobre els 25 anys de la Trobada de Puntaires de Constantí, a l’antic mercat municipal.

La Trobada de Puntaires d’aquest any ha comptat amb la presència de més de 160 puntaires. A banda de les representants d’associacions de Constantí, com el Grup Cultural Mestresses de casa o el grup de gent gran del municipi, la jornada ha aplegat grups d’entitats de puntaires procedents de poblacions com Reus, La Canonja, Salou, Castellvell del Camp, Móra la Nova, Vila-rodona, Vila-Seca, Sant Pere i Sant Pau, diverses entitats procedents de la ciutat de Tarragona, Riudoms, Torredembarra i la Pobla de Montornès. A més, aquest any també han participat associacions procedents d’Alcarràs, Alguaire i 2 entitats procedents de Barcelona.

La jornada va finalitzar amb l’entrega de detalls commemoratius de la jornada i un reconeixement a les puntaires més veteranes i a les professores de punta de coixí de les associacions del municipi.

Back to top