Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reclama que es garanteixin plenament els drets dels col•lectius LGTBI+

Aquest dimarts 28 de juny s’ha fet a Constantí l’acte institucional de la lectura del Manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. La lectura s’ha fet al davant de l’Ajuntament i ha anat a càrrec d’Alejandro Fernández, en representació del col·lectiu LGTBIQ+.

Durant la lectura del manifest s’ha reivindicat el ple reconeixement dels drets dels col·lectius LGTBI+, que “han hagut de lluitar durant dècades per aconseguir-los, tant al nostre país com arreu del món, i encara avui no estan plenament garantits”. S’ha fet una crida a tots els poders públics a “fer valdre les lleis d’igualtat en tots els àmbits i desplegar-les amb la màxima potencia”. Finalment, s’ha reivindicat que “els drets de les persones LGTBI+ són part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser i a viure lliures de discriminacions i de violències”.

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, i al voltant d’aquesta data s’han organitzat diversos esdeveniments per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals. A Constantí, els actes organitzats per l’Ajuntament i “Les Forques Teatre” l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, s’allargaran durant tota la setmana fins aquest diumenge 3 de juliol.

El divendres 1 de juliol tindrà lloc un col·loqui al bar de La Societat El Casino, que comptarà amb la participació de Mons Buyó, del Col·lectiu Gènere Lliure i l’Observatori contra l’Homofòbia; i Daniel Santander, estudiant d’Art, que presentarà el projecte “Zona segura” contextualitzant identitats homosexuals a la 3a edat. El dissabte 2 de juliol, a les 23 hores, es presentarà al carrer Major l’espectacle “Nit de Cabaret”. Els actes finalitzaran el diumenge 3 de juliol amb la Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà des de la plaça de les Escoles Velles i recorrerà diferents carrers. En acabar la rua, al carrer Major, tindrà lloc un final de festa presentat per la periodista Elsa Ruiz, amb actuacions musicals i un DJ.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Back to top