Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” amb una trentena de propostes culturals

Aquest dimarts 28 de juny s’ha fet l’acte de presentació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí 2022” que inclou una programació de prop d’una trentena d’activitats culturals durant els mesos de juliol i agost. La presentació del cicle s’ha fet al Parc de les Escoles Velles amb la presència de representants d’entitats i associacions del municipi i persones vinculades a la cultura, a més d’alguns dels protagonistes de la programació d’aquest any com Joan Reig (Els Pets) o el grup de recreació històrica, Septimani Seniores. L’acte ha estat amenitzat amb una actuació del mag Joaquín Matas.

Durant l’acte de presentació, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny ha volgut destacar que la programació d’estiu es basa principalment en tres eixos: “que la gent gaudeixi; que puguem ampliar la nostra cultura a través del coneixement del nostre terme, la seva història i les seves tradicions; i que fem xarxa i comunitat entre tots els constantinencs i constantinenques”. En aquest sentit, ha subratllat, un any més, “ la col·laboració de totes les entitats i associacions del municipi”

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” manté en la seva programació d’aquest any una de les propostes que va tenir més èxit i participació l’any passat, les caminades per conèixer i descobrir el terme amb l’acompanyament del guia Oriol Nicolau, i amb la participació dels carros dels Tres Tombs. Aquestes caminades es faran els dimarts 5, 12 i 19 de juliol i consistiran en visites al Mas de la Ferrerota, una caminada per veure construccions de pedra seca, o una visita al Mas de Magrinyà. En aquesta sortida hi haurá la col·laboració de “Les Forques Teatre”, l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, que presentarà una recreació teatralitzada.

El dimarts 26 de juliol es farà una visita nocturna per Constantí amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín i, seguidament, s’inaugurarà la remodelació de l’antic refugi antiaeri de la Guerra Civil. En acabar, hi haurà un espectacle de recreació històrica amb el grup Septimani Seniores

La música tindrà un any més un especial protagonisme durant les nits del mes de juliol. El dissabte 23 de juliol, Els Pets tornaran a actuar a casa i presentaran al Conjunt Monumental de Centcelles el seu nou disc “1963”. Serà un concert especial i exclusiu, amb aforament limitat, adreçat bàsicament a tota la gent de Constantí

D’altra banda, tots els dijous de juliol torna el Cicle de Concerts a Centcelles, que arriba a la seva cinquena edició amb concerts gratuïts i un cartell de luxe que inclou a l’Escola de Música “Rafael Gibert Recasens”, Qvinta Essènçia, la Cobla Catalana dels Sons Essencials o el quartet de saxos Kebyart..

La màgia i el circ també seran protagonistes del cicle d’aquest estiu. El divendres 8 de juliol, el mag Isaac Jurado presentarà el seu espectacle a la Plaça de les Escoles Velles. I el divendres 22 de juliol, en aquest mateix escenari, la companyia Desastrosus Cirkus presentarà un espectacle de circ. Les activitats del mes de juliol també inclouen una Caminada guiada nocturna pel litoral i les platges de Tarragona, el divendres 15 de juliol.

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí continuarà durant el mes d’agost amb una activitat d’observació astronòmica a l’Observatori del Garraf, sessions de cinema familiar a la fresca i un recital d’havaneres a càrrec del grup Olla Barrejada.

Al llarg de tot l’estiu, la Biblioteca Municipal també oferirà les activitats “A l’estiu…fem Biblioteca” que aniran des de Contacontes, activitats i manualitats per escoltar i jugar amb els llibres.

Consulta tota la programació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí 2022” a:

Back to top