Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Una Caminada permet descobrir la singularitat de les construccions de pedra seca a Constantí

Aquest dimarts 12 de juliol han continuat les caminades per conèixer i desoubrir els masos del terme municipal, en el marc del cicle “Fem estiu, Fem Constantí”. En aquest ocasió, la caminada ha permès conèixer la singularitat i la importància de les construccions de pedra seca al municipi.

A peu i amb els carros dels Tres Tombs, habituals en aquestes caminades d’estiu, un nombrós grup de participants va poder veure alguns dels escassos marges i barraques de pedra seca que hi ha pel terme municipal. El guia Oriol Nicolau va explicar algunes particularitats d’aquesta ancestral tècnica constructiva d’arquitectura popular, les tipologies estructurals, l’argot i la seva història poc coneguda i plena d’anècdotes. Es tracta d’un patrimoni i una tècnica constructiva molt habitual a la zona mediterrània.

La caminada va tenir el punt culminant amb la visita a la cabana de pedra seca de Josep M. Reig, una veritable sorpresa per a molts participants que es troba situada en un lloc allunyat dels camins públics.

Aquesta caminada forma part del conjunt d’activitats del cicle “Fem estiu, Fem Constantí” que anima les càlides tardes i vespres d’estiu amb propostes culturals gratuïtes i obertes a la ciutadania. Les caminades continuaran aquest divendres 15 de juliol, amb una caminada guiada nocturna pel litoral i les platges de Tarragona.

El proper dimarts 19 de juliol tindrà lloc una nova caminada per conèixer i descobrir els masos del terme, que inicialment havia d’anar fins al Mas de Magrinyà, però que finalment arribarà fins al Mas de Cavaller. Per participar d’aquesta caminades cAl fer inscripció prèvia a l’OAC de l’Ajuntament

Back to top