Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb una àmplia programació cultural

Del 9 al 18 de setembre tindrà lloc una àmplia programació d’activitats culturals a Constantí per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Els actes arrencaran el divendres 9 de setembre amb una Mostra de Música Local, que comptarà amb les actuacions de diverses formacions musicals del municipi. El concert es farà a la Plaça de les Escoles Velles i el cartell el conformen els grups Sin Fianza, Circus i el mític conjunt constantinenc dels anys 70, Els Truenos.

Els actes continuaran el dissabte 10 de setembre, a les set de la tarda, amb la tradicional ofrena floral popular i institucional davant del monument a Rafael Casanova, a l’Avinguda Onze de Setembre. Com cada any comptarà amb la presència de representants de l’Ajuntament i també de diverses entitats del municipi. La lectura del manifest d’aquest any anirà càrrec de la pintora i artista local, Cristina Plaza, per la seva col·laboració amb l’Ajuntament amb diverses creacions artístiques com han estat els murals de Sant Joan i Sant Jordi.

Seguidament, al carrer Major, tindrà lloc una tractorada organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre, la Unió de Pagesos i la Comunitat de Regants de les Hortes del Riu Francolí, juntament amb l’Ajuntament de Constantí. Aquesta tractorada vol commemorar la que es va fer l’any 1977, en defensa de l’avellana.

Un cop finalitzada aquesta tractorada, al carrer Major (al costat de l’Ajuntament), es procedirà a la inauguració d’un mural commemoratiu i es llegirà un manifest en defensa de la pagesia.

Els actes continuaran el dijous 15 de setembre amb la presentació del llibre “Esta vez sí” de l’escriptora local, Fernanda Muñoz, a la Biblioteca Municipal. Una altra de les activitats habituals de la programació de la Diada arribarà el divendres 16 de setembre amb la presentació del número 38 dels “Estudis de Constantí”. Aquest any, la presentació es farà davant del refugi de la guerra civil, a la plaça del Castell, i comptarà amb la presència d’Andreu Muñoz Melgar, director del Museu Bíblic Tarraconense.

Les activitats finalitzaran el diumenge 18 de setembre amb un Dinar de l’associació de Pensionistes i Jubilats de Constantí al Pavelló Poliesportiu.

D’altra banda, l’Ajuntament de Constantí organitzarà durant el mes de setembre visites guiades per donar a conèixer el refugi antiaeri de la Guerra Civil. D’aquesta manera, tots els veïns i veïnes que ho desitgin podran accedir a aquest espai i visitar-lo, una vegada finalitzades les tasques de condicionament i museïtzació del refugi. Les visites guiades es faran els dissabtes 10,17 i 24 de setembre, en horari de 10 a 13 hores. Per tal de participar-hi, cal fer inscripció prèvia a l’OAC de l’Ajuntament de Constantí, trucant al telèfon 977 52 05 21 o a través del correu ajuntament@constanti.cat.

Back to top