Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí estarà present a les II Jornades Modernistes “Els Pallaresos 1900” exposant l’obra de Jujol

L’Ajuntament de Constantí estarà present a les II Jornades Divulgació Històrica Modernista Els Pallaresos 1900, que tindran lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de novembre propers i on es promocionarà el modernisme de la regió i molt especialment el llegat del genial arquitecte Josep Maria Jujol, nascut a Tarragona  i enterrat als Pallaresos i que va executar una rica obra religiosa a Constantí.

Els dos consistoris han arribat a un acord de col·laboració mútua per tal de potenciar el llegat de Jujol i donar-li valor i projecció, en el marc del Manifest Jujolià que l’any passat es va signar al Centre Jujol dels Pallaresos i en el que l’Ajuntament de Constantí va estampar la seva signatura.

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió amb la presència de representants dels ajuntaments de Constantí i els Pallaresos, encapçalats pels alcaldes d’ambdós municipis, Óscar Sánchez i Jordi Sans. Durant la reunió s’ha abordat aquesta col·laboració que com ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, es materialitzarà en primer lloc ‘en la presència física de Constantí amb un estand a les II Jornades Modernistes, a través del qual donarem a conèixer al públic el valuosíssim llegat de Jujol a Constantí’, ha destacat Fortuny. ‘Aquest llegat es troba a l’església de Sant Feliu de Constantí, i tot i que degut a les obres d’arranjament de l’edifici, ara no es poden visitar, són un patrimoni perenne d’altíssim valor artístic’. La presència de Constantí a les Jornades serà el primes pas de noves col·laboracions que s’establiran entre els dos municipis en aquest marc del Manifest Jujolià.

Al seu torn, el regidor de Cultura dels Pallaresos, Samuel Urbano, ha agraït ‘el gran interès que mostra l’Ajuntament de Constantí en la figura de Jujol i en estar present a les Jornades Modernistes, que segueixen acaparant l’interès de les institucions públiques i privades. Recordem que més de 25 institucions van signar el Manifest Jujolià promogut pel nostre Ajuntament’.

Back to top