Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Finalitzen els treballs de millora dels accesos al cementiri municipal

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, a Constantí han finalitzat les obres d’adequació de la rotonda d’accés al cementiri municipal. Els treballs s’iniciaven el passat mes d’agost amb l’objectiu de millorar la seguretat i la convivència del trànsit de vehicles i la mobilitat dels vianants. L’obra ha consistit en construir un pas segur per aquelles persones que desitgen accedir al cementiri a peu, connectant la carretera de la Selva del Camp, que ve del Mas de la Closa, amb el camí del cementiri.

La setmana passada finalitzaven les tasques d’instal·lació de nous semàfors a la carretera T-721, a càrrec de la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants que segueixen l’itinerari d’accés al cementiri municipal i que han de creuar la via. Es tracta d’una obra que implicava tres administracions públiques com són la Generalitat –perquè la rotonda és de la seva competència–, la Diputació de Tarragona –perquè la carretera T-721 és de la seva titularitat, i el mateix Ajuntament.

Les accions que s’han dut a terme per part de l’Ajuntament han consistit en la construcció d’una plataforma formigonada per facilitar l’accés dels vianants a l’anella de la rotonda, la canalització de serveis i instal·lació de quatre punts de llum, el punt de subministrament, quadre elèctric i canalització de serveis per la connexió del quadre semafòric, la construcció d’una barrera de seguretat de formigó, la instal·lació d’una barana de seguretat i el perfilat i estesa de terra vegetal al talús de la plataforma.

Per la seva part, la Diputació de Tarragona ha fet possible la continuació de la plataforma formigonada per l’accés dels vianants a la T-721, l’ampliació de l’illeta de la rotonda, la construcció d’un pas de vianants i la instal·lació dels semàfors i dos punts de llum. També ha construït una rampa formigonada que permet l’accés al camí del cementiri i la instal·lació d’un col·lector d’aigües sota la mateixa rampa.

El cost de l’obra ha estat de 80.000 euros dels quals l’Ajuntament es fa càrrec de 35.000 euros. La resta de l’import, 45.000 euros, l’assumeix la Diputació.

Back to top