Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí fa una crida per erradicar totes les formes de violència masclista

Dues alumnes de l’Institut han protagonitzat aquest divendres 25 de novembre l’acte central del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones a Constantí, amb la lectura del manifest del 25-N que un any més s’ha fet davant de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de diversos representants municipals així com també de les associacions del municipi integrades exclusivament per dones: el Grup Cultural Mestresses de Casa,  l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí i l’associació Mujeres Resset.

Com és habitual, des del consistori s’ha fet una crida a la població per participar d’aquesta lectura del manifest i a sumar-se a la concentració davant de l’Ajuntament per mostrar el rebuig a qualsevol tipus de violència envers les dones.

Durant l’acte s’ha fet referència a totes les formes de violència masclista amb especial atenció a les violències sexuals, ”les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades”, que són “un component central del patriarcat”. Des dels moviments feministes d’arreu del món s’han rebel·lat contra aquest poder patriarcal, assenyalant les causes i les conseqüències de les violències sexuals i identificant-ne les diverses expressions en tots els àmbits en què ocorren.

També s’ha fet una crida a la societat i als poders públics per impulsar “tant les polítiques de prevenció com les de reparació, les quals han d’estar suficientment dotades de recursos econòmics i requereixen la màxima col·laboració i cooperació interinstitucional i intersectorial”. Així, s’ha demanat a les institucions polítiques del país “un compromís amb la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, a l’educació o a la participació social i política”

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en record a totes les víctimes de la violencia masclista.

Back to top