Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Consell dels Infants i Adolescents es torna a reunir per primera vegada després de la pandèmia

El Consell dels Infants i Adolescents ha celebrat aquest dimarts 29 de novembre la primera sessió ordinària després de la pandèmia. La sessió s’ha fet, com és habitual, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí. Durat aquesta sessió es van nomenar i van prendre possessió els nous membres d’aquest òrgan, i es va fixar el nou calendari de sessions. A més, es va aprovar l’acta de la sessió anterior celebrada al gener del 2020.

Aquest òrgan consultiu i participatiu, constituït a finals de 2018, té com a finalitat crear una estructura vàlida i estable de participació dels infants i adolescents i un òrgan de comunicació d’aquests amb les autoritats municipals. L’objectiu és que sigui un òrgan estable on els alumnes puguin expressar les seves idees i opinions, debatre i prendre decisions, així com proposar accions concretes per tal de contribuir a la millora del municipi.

El Consell dels Infants i Adolescents està format per representants dels 4 centres educatius del municipi: col·legi Mossèn Ramón Bergadà, col·legi Centcelles, Institut de Constantí i col·legi Turó, des de 5è de primària fins a 2n d’ESO. A més, també formen part del Consell, l’alcalde, que n’assumeix la presidència, la regidora d’Ensenyament, vicepresidenta, un representat de cada grup municipal i un funcionari de l’Ajuntament, amb les funcions de secretari.

En anteriors sessions del Consell s’han presentat i aportat diverses propostes de millora per part de l’alumnat de cadascun dels centres, com per exemple la creació de noves normes de convivència ciutadana per tal d’evitar comportaments incívics o la creació de pàrquings de bicicletes i patinets a les escoles i l’ Institut.

Back to top