Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’aproven els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2022

L’Ajuntament de Constantí va aprovar en Ple extraordinari celebrat el passat 29 de desembre els Premis i Distincions Honorifiques de l’any 2022. Es tracta dels reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o que al llarg d’aquest últim any (Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Entre els premiats d’aquest 2022, s’ha decidit atorgar el títol de Fill Adoptiu al sr. Xavier Reinoso Andreu. Nascut a Barcelona l’any 1952, als pocs dies la seva família es va traslladar al Principat d’Andorra on va realitzar els estudis primaris i secundaris. Després d’estudiar joieria l’Escola d’Art i Bells Oficis Massana de Barcelona, l’any 1973 s’instal·la a Constantí i obre el seu primer taller de joieria, que traslladarà fins a tres vegades fins a l’emplaçament del carrer Major. Ha format part de nombroses associacions culturals, com el Club d’Escacs, el Sindicat Agrícola o l’Associació Literària. També va ser professor de francès al Sindicat Agrícola durant 12 anys. En els últims anys ha publicat tres llibres i actualment dirigeix i presenta un programa setmanal a Constantí Ràdio, “Tresors de la cançó francesa”, a més de col·laborar en altres espais de l’emissora. Segueix escrivint articles i poesia de forma periòdica.

El Premi Tulcis al Mèrit Esportiu ha estat per Unai García Callejón, arquer del Club de Tir amb Arc Constantí, una de les grans promeses d’aquest esport, que l’any passat es proclamava campió de Catalunya i de Lliga Catalana en sala, establint també un rècord de Catalunya en la categoria benjamí d’arc recorbat compost.

El Diploma de Plata pels 25 anys d’activitat serà pel Moto Club Constantí que aquest 2022 ha celebrat el seu 25è aniversari i s’ha consolidat com un gran referent esportiu del motociclisme de competició.

Aquest any s’han concedit diversos diplomes de bronze per 10 anys d’activitat s tot un seguit d’entitats i associacions del municipi. És el cas de l’Associació Amics de la Colla C.O.C.A que l’any 2019 va celebrar el desè aniversari de la seva refundació amb la intenció de recuperar l’activitat que uns anys abans havia cessat de l’entitat Colla C.O.C.A. Durant aquests 10 anys, els Amics de la Colla C.O.C.A. han col·laborat en tots els actes culturals i festius al municipi, treballant en favor de la integració i la cohesió social i contribuint a mantenir viva la nostra cultura popular.

També s’ha concedit el diploma de bronze pels 10 anys d’activitat a l’Associació Gitana Catalana de Constantí, per la seva tasca a favor de la integració, la convivència i el desenvolupament de la comunitat gitana al municipi; i a l’Associació Amants dels Animals de Constantí, que des de la seva creació l’any 2010 ha treballat per procurar la màxima qualitat de vida dels animals desprotegits o abandonats i millorar la convivència general entre animals i persones.

Una altra de les entitats que rep aquest diploma de bronze per 10 anys d’activitat és l’Associació de Dames i Vells de Constantí que seguint el model del grup de Tarragona i del de Reus va posar en marxa el 2011 aquest històric i tradicional ball parlat basat en la sàtira i l’humor popular.

També s’ha concedit el diploma de bronze pels 10 anys d’activitat a l’associació Moto Clàssic Constantí, constituïda l’any 2012 amb l’objectiu de promoure i difondre la passió per les motos i els vehicles clàssics al municipi, i consolidada com una de les entitats més actives en l’actualitat.

Finalment, també rebrà el diploma de bronze pels 10 anys d’activitat el Club Basquetbol Constantí, que es va formar l’any 2012 per un grup de joves constantinencs que practicaven l’esport de la cistella en altres equips de la demarcació i volien fer-ho al municipi, i van posar en marxa aquest projecte que amb els anys ha anat creixent des del punt de vista social i esportiu.

Els Premis i Distincions Honorífiques s’entregaran un any més en el marc del Pregó de la Festa Major d’Hivern el pròxim dijous 19 de gener.

Back to top