Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Conveni de col·laboració amb Creu Roja i Agbar per desplegar el Programa ONA Activa’t i contribuir a la transformació sociolaboral a Constantí

Òscar Sánchez, alcalde de Constantí, Ramon Grau, president de Creu Roja a Tarragona, i Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, han signat avui el conveni per desplegar el Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Apoderament), destinat a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat o la tarifa social de l’aigua d’aquest municipi del Tarragonès.

A través d’aquest programa social, es volen potenciar les competències personals i laborals de les persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin millorar la seva ocupabilitat i accedir a feines de qualitat. L’objectiu és fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne.

El programa ONA contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant del programa. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació al programa.

A través d’aquesta aliança entre l’Ajuntament de Constantí, la Creu Roja i Agbar, el programa ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegible, les persones participants han de ser perceptores del Fons de Solidaritat o tarifa social de Constantí.

L’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, ha volgut agrair a Agbar i a Creu Roja la seva contribució “a fomentar projectes socials al nostre municipi” i ha destacat que “la inserció laboral i la formació són un dels nostres eixos prioritaris per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, amb una especial atenció a aquells col·lectius que es troben en situació de risc d’exclusió social”.

El president de Creu Roja a Tarragona, Ramon Grau, ha destacat que “és molt important l’establiment d’aliances amb el sector públic i privat, que ens permeten arribar a més persones que necessiten suport per tirar endavant. Un impuls especialment necessari en l’àmbit laboral, ja que el fet de tenir una feina és un aspecte clau per poder sortir d’una situació de vulnerabilitat.”

El director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos, ha remarcat: “és clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. Campos ha remarcat l’impuls d’iniciatives com aquesta “dirigides a tenir un impacte social positiu i que pretenen contribuir a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda.”

Back to top