Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Les associacions gitanes de Constantí commemoren el Dia Internacional del Poble Gitano

Aquest dissabte 8 d’abril s’ha celebrat el Dia Internacional del Poble Gitano amb la Lectura d’un Manifest i amb la participació d’una representació de l’Associació Gitana Catalana de Constantí i de l’Associació Gitana de Dones de Constantí. L’acte, que s’ha fet a la Plaça Pau Casals, ha comptat també amb la presència de diversos representants de l’Ajuntament de Constantí.

Durant la lectura del manifest s’ha volgut reivindicar la unitat, solidaritat i el reconeixement amb el poble gitano. Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha volgut, un any més, destacar la tasca de les associacions gitanes de Constantí, que treballen per la integració, la convivència i el desenvolupament de la comunitat gitana al nostre municipi. Durant l’acte, es va interpretar l’himne del poble gitano i representants de la comunitat gitana van fer entrega simbòlica a l’Ajuntament de la bandera del poble gitano.

Aquest dia commemora el Primer Congrés Mundial Gitano, celebrat a un barri al sud de Londres el 8 d’abril de 1971, on es van aprovar entre d’altres qüestions, la bandera, l’himne i el dia internacional del poble gitano.

Back to top