Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El pianista i compositor Gerard López Boada, guanyador del 3r Premi Centcelles de Composició musical

Durant l’acte de presentació del Cicle de Concerts a Centcelles, aquest dijous 8 de juny, es va donar a conèixer també l’autor i l’obra guanyadora del 3r Premi Centcelles de Composició Musical convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i el patrocini de REPSOL

L’obra guanyadora d’aquesta tercera edició ha estat “Elogy for a bird” del pianista i compositor Gerard López Boada, titulat pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en piano i composició i amb diversos premis honorífics a diversos concursos. Ha treballat el piano amb Carme Poch i Luz de Moura i ha rebut consells de Claude Helffer, Paul Badura-Skoda, Aquilles Delle Vigne, Germain Mounier i Joaquín Achucarro, entre d’altres. Pel que fa a la música de cambra, ha treballat amb Àngel Soler, Pere Busquets i Manuel García Morante; i la composició, amb James Sellars, Carles Guinopvart i David Padrós, així com puntualment amb Jonathan Harvey, Joan Guinjoan, José Manuel Lopez, Walter Zimmermann, agustí Charles i Lleonard Balada.

Ha estat premiat a diversos concursos de piano i composició arreu de Catalunya i va obtenir beca amb “Talent Award” per la University of Hartford on ha cursat Artist Diploma i Master en Piano. Ha treballat com a pianista acompanyant al Curs Internacional d’Interpretació Musical de Girona, al Curs d’Interpretació Teatral per a Cantants de Magda Puyo i al Curs de Música Espanyola d’Isabel Penagos. Ha col·labora també amb els grups de música contemporània “Bártok”, “Sinfonietta”, “Barcelona 216” i “Hartt Contemporary Players”. Ha realitzat recitals de solista i de cambra per Espanya, Itàlia, França i els Estats Units. I ha treballat en nombrosos conservatoris i escoles de música de Catalunya i actualment treballa de professor de música de cambra i repertorista de cant al Conservatori de Sabadell i de professor de repertori al Conservatori de Barcelona.

L’obra guanyadora d’aquest 3r Premi Centcelles de Composició, “Elogy for a bird”, que s’estrenarà en el concert de Noelia Rodiles del 13 de juliol, conté una referència melòdica al “Cant dels Ocells”. Aquest any, s’han presentat un total de 14 obres a concurs, totes elles escrites per a piano.

Back to top