Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació del Cicle de Concerts a Centcelles 2023

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet serà la gran protagonista d’una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que portarà durant el mes de juliol diverses propostes musicals de qualitat dins el marc incomparable del Conjunt Monumental de Centcelles. Aquest dijous 8 de juny,  l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, han donat a conèixer les formacions que conformen el cartell d’aquesta nova edició que constarà de 4 concerts, que es faran els dies 6,13, 20 i 27 de juliol i seran amb entrada gratuïta.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez; la responsable de difusió, educació i exposicions del MNAT, Ester Ramón; el responsable de comunicació de Repsol, Josep Bertran; la directora artística del cicle de concerts i responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell; el músic i membre l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Joan Reig; el director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, Josep Boada; la regidora de Cultura en funcions de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i els regidors de l’Ajuntament de Constantí, Sílvia Puerto i Josep M. Franquès.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Óscar Sánchez ha volgut manifestar el seu agraïment al “MNAT i a tots els impulsors del Cicle de Concerts a Centcelles” que donen forma a “una programació de concerts de gran qualitat i en un marc incomparable”.

La responsable de difusió, educació i exposicions del MNAT, Ester Ramón, ha destacat “l’èxit de la col·laboració entre el MNAT i l’Ajuntament de Constantí en totes les propostes culturals i educatives” que tenen el Conjunt Monumental de Centcelles com a escenari i eix vertebrador. Per la seva banda, el responsable de comunicació de Repsol, Josep Bertran, s’ha mostrat “agraït i satisfet per poder posar el nostre gra de sorra perquè el cicle de concerts i el premi musical creixin i es consolidin”.

La directora musical del Festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí ha parlat de la programació i de la selecció dels artistes participants, i ha destacat “el gran nivell musical i la gran acollida que han tingut les cinc edicions anteriors d’aquest cicle  de concerts” subratllant que “aquest any s’ha fet un pas més pel que fa a la qualitat musical de les propostes”.

El programa d’aquesta 6a edició del Cicle de concerts a Centcelles arrencarà el dijous 6 de juliol amb l’actuació que oferirà l’Ensemble de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, que per cinquè any s’incorpora al cartell d’aquest cicle de concerts a Centcelles. El seu director, Josep Boada, ha destacat que un any més “oferiran un repertori molt variat amb referències a les efemèrides musicals d’aquest any 2023” i amb una segona part del concert inspirada en “la música dels anys 80”

El cicle continuarà el dijous 13 de juliol amb el concert més esperat d’aquesta edició, protagonitzat per la gran dama de la Cançó, Maria del Mar Bonet, que actuarà acompanyada per Dani Espasa al piano i Borja Penalba a la guitarra. Amb més de 50 anys sobre els escenaris, Maria del Mar Bonet és una de les grans veus  de la música popular i tradicional dels Països Catalans i des de fa uns anys era un dels grans objectius dels programadors del cicle, tal com ha reconegut la responsable artística Remei Tell.

El dijous 20 de juliol arribarà l’actuació de la pianista Noelia Rodiles, qualificada com “un dels més sòlids valors del pianisme estatal i internacional” i amb nombrosos reconeixements en concursos nacionals i d’arreu del món. Durant el seu concert, estrenarà l’obra guanyadora del 3r Premi Centcelles de Composició Musical i és que en aquesta 3a edició del concurs les obres presentades havien d’estar escrites per a piano.

Finalment, el cicle es tancarà el dijous 27 de juliol amb el concert previ a l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà Ennèagon Ensemble, una formació nascuda el 2021 i  integrada per 9 músics procedents de la demarcació de Tarragona i amb àmplia experiència en orquestres i grups de cambra nacionals i internacionals. La formació en format de nonet, amb un quartet de corda i cinc instruments de vent, aposta per la música de cambra de gran format.

Gerard López Boada, guanyador del 3r Premi Centcelles de Composició Musical

Durant l’acte de presentació del Cicle de concerts a Centcelles, s’ha donat a conèixer també l’autor i l’obra guanyadora del 3r Premi Centcelles de Composició Musical. L’obra guanyadora d’aquesta tercera edició ha estat “Elogy for a bird” del pianista i compositor Gerard López Boada, titulat pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en piano i composició i amb diversos premis honorífics a diversos concursos. L’obra guanyadora, que s’estrenarà en el concert de Noelia Rodiles del 13 de juliol, conté una referència melòdica al “Cant dels Ocells”. Aquest any, s’han presentat un total de 13 obres a concurs, totes elles escrites per a piano.

Back to top