Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí inicia el mandat municipal 2023-2027

L’Ajuntament de Constantí ha iniciat un nou mandat municipal amb el ple de constitució del nou consistori celebrat aquest dissabte 17 de juny, en què Óscar Sánchez Ibarra ha estat, novament, proclamat alcalde. Després de ser la força més votada obtenint la majoria absoluta a les eleccions del passat 28 de maig, els 9 regidors electes del PSC formaran l’equip de govern dels propers 4 anys. Dels 13 regidors que conformaran el plenari municipal s’han incorporat 4 cares noves. A banda del PSC, dues formacions més han obtingut representació al consistori: ERC, amb 3 regidors, i VOX, amb 1 regidor.

L’alcalde, Óscar Sánchez, ha estat investit amb els vots favorables dels 9 regidors del PSC. ERC i VOX no han presentat candidatura per a l’elecció a l’alcaldia degut a que els resultats de les eleccions reflectien una majoria clara i els quatre regidors s’han abstingut. A banda d’investir el nou alcalde, el ple també ha servit per constituir el nou ajuntament i perquè els regidors electes prenguin possessió del seu càrrec.

En la seva intervenció, l’alcalde socialista Óscar Sánchez ha volgut fer un agraïment públic a tot l’equip de govern que l’ha acompanyat durant aquests quatre anys i ha elogiat “la tasca dels quatre regidors que han deixat el plenari municipal, que amb el seu treball han contribuït a fer possible el municipi que avui en dia tenim”. L’alcalde ha manifestat que posarà “tota la seva voluntat i sentit ètic per continuar fent avançar Constantí” i ha subratllat que governarà “amb la mà estesa a tot el consistori i que cal fer un esforç per arribar a acords i consensos, buscant solucions als problemes reals i treballant plegats per aconseguir els reptes que tenim per endavant”. Óscar Sánchez ha expressat el seu “compromís d’esforç i de treball per representar a tothom, a cada constantinenc i constantinenca” i continuar treballant amb el “model de poble que hem anat construint, basat en una bona planificació i gestió i prioritzant el benestar social, la cohesió i la convivència, especialment al servei dels col·lectius que més ho necessiten”. Per acabar la seva intervenció, l’alcalde ha expressat un emocionat agraïment a tota la seva família.

El portaveu d’ERC, Joan Reig, ha volgut agrair la confiança de “totes les persones que amb el seu vot van confiar en el projecte del seu equip” i ha expressat que cal mirar cap al futur “d’un poble que hem de fer entre totes i tots i per a totes i tots els ciutadans”. També ha destacat que faran una oposició “amb tota la lleialtat, crítica compromesa i vocació transformadora” reivindicant que “tot i la majoria absoluta de l’equip de govern, es pot fer molta feina des de l’oposició”. Després de recordar la figura del seu avi (que va ser alcalde del municipi) i de seu pare (que en va ser regidor) ha acabat subratllant que cal mantenir fermesa davant “els mals temps que s’acosten per a la tolerància, la democràcia, la justícia social i la llibertat”.

Finalment, el cap de llista de VOX, Juan Carlos Pinel, ha destacat que durant aquests propers quatre anys “treballarà per tots i cadascun dels veïns del municipi”, i que tot i la majoria absoluta del govern socialista “treballarà per garantir que els demés treballin”

La sessió plenària ha finalitzat amb la foto de grup de tots els components de la corporació municipal per al mandat 2023-2027. En els propers dies està previst que es doni a conèixer el nou cartipàs municipal i la distribució de les respectives regidories.

CONSISTORI MUNICIPAL 2023-2027

Equip de govern 2023-2027

Sr. Óscar Sánchez Ibarra (PSC)

Sra. Dolors Fortuny Golorons (PSC)

Sr. Vicenç Maceira Barbosa (PSC)

Sra. Mercè Martínez Bautista (PSC)

Sr. Alfonso Riscos Agudo (PSC)

Sra. Virginia Bautista Jodar (PSC)

Sr. Jordi Pérez Hidalgo (PSC)

Sra. Ana María Martínez García (PSC)

Sr. Ismael Perroni Gallardo (PSC)

Càrrecs electes consistori

Sr. Joan Reig Solé (ERC)

Sra. Sílvia Puerto Lleixà (ERC)

Sr. Domingo García Núñez (ERC)

Sr. Juan Carlos Pinel Baquero (VOX)

Back to top