Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el cicle “Fem Estiu, Fem Constantí 2023”

Els mesos de juliol i agost tornaran a venir carregats d’activitats i propostes culturals en una nova edició del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”. Aquest dilluns 26 de juny s’ha fet la presentació del cicle, en un acte celebrat davant de l’antic Refugi i que ha comptat amb la presència de diversos representants municipals i també d’entitats i associacions del municipi, a més de persones vinculades a la cultura o el grup de recreació històrica Septimani Seniores.

Durant l’acte de presentació, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, ha volgut agrair un any més “la col·laboració de totes les entitats i associacions del municipi i de totes aquelles persones que cada any participen en aquesta programació d’estiu”. En aquest sentit, ha destacat que el cicle d’aquest any es basa en tres grans blocs: “les caminades, els concerts a Centcelles, i les activitats que es faran els divendres, que aquest any seran més diversificades i aniran des de propostes més culturals a d’altres més adreçades a un públic familiar´”.

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí” inclou aquest any una trentena de propostes i manté en la seva programació les ja habituals caminades per conèixer i descobrir el terme que tan bona acollida han tingut durant els últims anys. Comptaran amb l’acompanyament del guia Oriol Nicolau i amb la participació dels carros dels Tres Tombs. Aquesta caminades es faran els dimarts 4, 11 i 18 de juliol i consistiran en visites al Clot de Sanromà, al Mas de l’Apegalós i al Mas de Puig. El dimarts 25 de juliol es farà una visita nocturna per “racons” (des)coneguts del carrer Major, amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín i amb una petita representació teatral a càrrec de “Les Forques Teatre”. Una de les novetats de les caminades d’aquest any és que tindran un preu simbòlic d’1 euro, a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

La música tindrà un any més un especial protagonisme durant les nits dels dijous del mes de juliol amb una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que aquest any tindrà com a cap de cartell a la gran dama de la cançó, Maria del Mar Bonet. El concert de la cantautora mallorquina es farà el 13 de juliol i les entrades tindran un preu de 5 euros per als empadronats a Constantí i 10 euros per al públic general. El cartell de luxe d’aquesta sisena edició del cicle de concerts a Centcelles es completarà amb l’Ensemble de l’Escola de Música “Rafael Gibert Recasens”, la pianista i compositora Noelia Rodiles i els Enneàgon Ensemble.

Una altra de les novetats d’aquest any serà la proposta escènica de teatre de carrer “Al safareig” amb la companyia Teatralitzat i la música del grup Julivert. Tindrà lloc el divendres 7 de juliol al rentador municipal que es va inaugurar l’any passat. Comptarà amb la col·laboració dels Balls de Cercavila de la Societat El Casino, el Ball de rentadores i els Tres Tombs.
La màgia tornarà a ser protagonista d’una de les nits d’aquest cicle d’estiu. El divendres 21 de juliol, el sorprenent Dave Wonderthing presentarà el seu espectacle de màgia i escapisme a la plaça de les Escoles Velles. Les activitats del mes de juliol també inclouen una caminada guiada nocturna pel litoral, amb una visita al camí de Ronda de Salou, el divendres 14 de juliol.

El cicle “Fem Estiu, Fem Constantí continuarà durant el mes d’agost amb una activitat d’observació astronòmica a l’Observatori d’Àger, al Parc Astronòmic del Montsec, sessions de cinema familiar a la fresca i un concert de cançons populars i de taverna amb el grup Julivert, a més del recital de poesia de l’Associació Literària de Cpnstantí amb la col·laboració d’una formació de l’Escola Municpal de Música, una activitat que arribarà el divendres 1 de setembre.

Al llarg de tot l’estiu, la Biblioteca Municipal també oferirà les activitats “A l’estiu…fem Biblioteca” que aniran des de Contacontes, jocs de taula en família, activitats i manualitats per escoltar i jugar amb els llibres.

Consulta tota programacó del cicle a:

Back to top