Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí s’omple de festa i revindicació amb els actes de la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+

Constantí ha viscut un intens cap de setmana de festa i revindicació en el marc de la Setmana e l’Orgull LGTBIQ+, amb tot un seguit d’actes que han estat organitzats per l’Ajuntament de Constantí amb la col·laboració de “Les Forques Teatre”, l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí. Amb el lema: “Orgull de poble!”, aquest any s’ha ampliat la programació al voltant del Dia Internacional de l’Orgull LGTB, amb l’objectiu de reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals.

A banda de l’acte institucional de la lectura del Manifest del 28 de juny, aquest passat divendres 30 de juny va tenir lloc la xerrada “Transvisibles” a càrrec del col·lectiu Tiresias i, a la nit, el cantant trans Hugo Marlo, conegut per la seva participació en programes televisius com Got Talent, va oferir un concert al carrer Major. Els actes van continuar el dissabte 1 de juliol  a nit, amb l’espectacle  teatral “Els Capdevila on tour”, un cabaret esbojarrat protagonitzat pels Capdevila, un llinatge de vedettes catalanes.

La celebració finalitzava aquest diumenge 2 de juliol amb la Mani-Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que va recórrer i tenyir de colors diferents carrers del poble, i en acabar la rua, al carrer Major, va tenir lloc el final de festa amb “Catalunya & Andalusia s’estimen”, un espectacle Drag d’arrel catalana i andalusa.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Back to top