Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arrenca el curs 2023-2024 als centres educatius de Constantí

Aquest dimecres 6 de setembre ha donat el tret de sortida al curs escolar 2023-2024 a les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles. També han tornat a les aules els alumnes d’ESO de l’Institut de Constantí. El dia 12, ho farà l’alumnat de batxillerat i del Programa de Formació i Inserció (PFI). Avui també ha començat el curs a la Llar d’Infants Gu-gu.

L’inici de les classes als centres educatius municipals ha estat marcat per la normalitat i la il·lusió, amb un increment pel que fa  les dades de matriculació a educació infantil i primària, que han permès la creació per primera vegada de dos grups d’I3 a l’escola Centcelles o cobrir totes les places ofertades (fins i tot amb llista d’espera) a l’escola Mn. Ramon Bergadà,  i amb la introducció de diverses novetats en els projectes educatius cadascun dels centres.

Tots els centres educatius plantegen aquest curs 2023-2024 amb diversos reptes com l’aplicació de la nova Llei d’educació LOMLOE i els nous currículums. Una de les principals apostes del nou curs és consolidar l’ús de les noves tecnologies i les eines digitals en els respectius projectes educatius, a més de fomentar l’educació inclusiva amb la creació d’aules i espais adaptats als alumnes amb necessitat educatives especials, i potenciar la participació de les famílies en el dia a dia dels centres. A l’Institut, un dels principals reptes serà la implementació aplicació de l’ensenyament per projectes en algunes de les matèries.

Dintre de les actuacions previstes en el Pla Educatiu d’Entorn, al llarg del curs es fomentarà la interacció dels centres en diferents projectes i la col·laboració amb els diferents serveis municipals com la Biblioteca, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults, la Policia Local, la ràdio municipal i el mateix Ajuntament, així com am b les entitats i associacions del municipi.

Com ha estat habitual aquests últims anys, durant el període de vacances escolars d’estiu l’Ajuntament de Constantí ha realitzat tasques de manteniment i conservació a les escoles.

Back to top