Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Àmplia programació d’actes culturals per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

Del 8 al 17 de setembre tindrà lloc una àmplia programació d’activitats culturals a Constantí per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Els actes arrencaran aquest divendres 8 de setembre amb la segona edició de la Mostra de Música de Grups Locals, que comptarà amb les actuacions de diverses formacions musicals del municipi. El concert es farà a la Plaça de les Escoles Velles i el cartell el conformen els grups Truenos, Sin Fianza i Dianne 35. Els actes continuaran el diumenge 10 de setembre, a les set de la tarda, amb la tradicional ofrena floral popular i institucional davant del monument a Rafael Casanova, a l’Avinguda Onze de Setembre. Com cada any comptarà amb la presència de representants de l’Ajuntament i també de diverses entitats i associacions del municipi. La lectura del manifest d’aquest any anirà càrrec de l’Associació Literària de Constantí. A continuació, hi haurà actuació castellera a càrrec de la colla dels Xiquets de Tarragona. En acabar, al carrer Major, es farà la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Maricel. En cas de pluja, la ballada de sardanes es realitzarà al pavelló poliesportiu municipal.
En el marc d’aquesta programació dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, el dijous 14 de setembre a les set de la tarda, tindrà lloc al rentador municipal la presentació del llibre “Y lo volvemos a lograr” de l’escriptora constantinenca Fernanda Muñoz. D’altra banda, el divendres 15 de setembre a les set de la tarda, es farà la presentació del número 19 dels “Estudis de Constantí”. La presentació es farà davant de l’antic refugi i anirà a càrrec de Manel Muñoz Coll, regidor a l’Ajuntament de Reus.
Dintre de l’àmplia oferta d’activitats culturals per la Diada, l’Ajuntament de Constantí ha programat una visita guiada a la vil·la romana de Mas dels Frares. Tindrà lloc el pròxim dissabte 16 de setembre i sortirà a les 10 del matí des del Parc de la Muralla. L’activitat anirà a càrrec dels arqueòlegs de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i consistirà en una visita al Celler Experimental de l’Escola d’Enologia de la URV i una visita a les excavacions arqueològiques que s’estan duent a terme. Les inscripcions per participar d’aquesta visita guiada ja estan obertes. Es poden fer del 4 al 14 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Constantí: 977 520 521 o citaprevia@constanti.cat. El preu és d’1 euro. Es tracta d’una activitat solidària a benefici de l’Hospital de Sant Joan de Déu.
La programació inclou també una bicicletada popular que tindrà lloc el diumenge dia 17, a partir de les 10 del matí, amb sortida des del carrer Major. Les inscripcions per participar-hi també estan obertes del 4 al 15 de setembre. El preu és de 2 euros i es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Constantí: 977 520 521 o citaprevia@constanti.cat. Per acabar, el mateix diumenge 14 de setembre a partir de les dues del migdia, es realitzarà un dinar popular de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Constantí al Pavelló Poliesportiu municipal.
Back to top