Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta una àmplia programació d’actes de Nadal

Constantí ha presentat avui dimecres 29 de novembre una àmplia programació d’activitats de Nadal, que aquest any inclourà més de 40 propostes organitzades des de l’Ajuntament així com també per part de les diverses entitats i associacions del municipi.

En un acte que s’ha realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’alcalde Óscar Sánchez, que ha estat acompanyat per la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, i pel regidor de Festes, Ismael Perroni, ha destacat que “aquest any incorporem moltes novetats a la programació de Nadal” i ha subratllat que “són uns dies que es viuen amb molta il·lusió, sobretot per part dels nostres infants, i amb una gran participació”.

Les activitats arrencaran aquest cap de setmana amb una de les novetats de la programació, la capta de Sant Nicolau, que tindrà lloc aquest dissabte 2 de desembre amb un recorregut pel casc antic amb la participació dels Balls de Cercavila de la Societat El Casino. El diumenge 3 de desembre arribarà una nova edició de l’activitat Constanti-ó!!, pensada per gaudir en família i que consistirà en anar a buscar els tions perduts pels racons del terme.

La setmana vinent, el dilluns 4 de deembre, es farà la presentació de la campanya de Nadal de la Unió de Botiguers de Constantí, que premiarà les compres que es realitzin als comerços locals. Aquest any també es farà el 6è concurs d’aparadors nadalencs del 12 de desembre al 8 de gener. I el dimecres 6 de desembre es farà el dinar Pre-Nadal que organitza l’Associació de Pensionistes i Jubilats al Pavelló Poliesportiu.

Tot i que l’ambient i l’esperit nadalenc ja es podrà gaudir des d’uns dies abans pels carrers del poble, el divendres 15 de desembre es farà l’encesa simbòlica de les llums de nadal a la plaça de les Escoles Velles.

L’encesa anirà acompanyada d’un espectacle adreçat a tota la família. I pel que fa a la decoració nadalenca, una de les grans novetats d’aquest any arribarà el dilluns 18 de desembre amb la inauguració d’un gran arbre de Nadal de ganxet, de mé de 6 metres d’alçada, a la Plaça de l’Església.

Un any més, també s’inclouen a la programació nadalenca les activitats solidàries per la Marató de TV3 com la botigueta solidària “Retalls” o la XIV Marató Musical organitzada per l’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens”. Entre els actes habituals destaca una nova edició de la Plantada del Pessebre a càrrec de l’associació Moto-Clàssic al Pont de les Caixes, el tradicional Pessebre a l’antic mercat municipal, el Taller de cuina de Nadal a l’Escola d’Adults a càrrec del cuiner Dani Jordana o el recital poètic de Nadal organitzat per l’Associació Literària de Constantí al Sindicat Agrícola.

Durant la setmana prèvia al Nadal, les escoles del municipi celebraran les tradicionals activitats i festivals de Nadal, que es faran a nivell intern de cada centre adreçats a les famílies dels alumnes. A més, tampoc faltarà a la programació la tradicional Cantada d’una Nadala conjunta a la plaça de les Escoles Velles, una multitudinària activitat coordinada per l’Escola Municipal de Música que comptarà amb la participació de l’alumnat de la Llar d’Infants Gu-gu, les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà, i l’Institut de Constantí.

Els dies 25 i 26 de desembre “Les Forques Teatre” presentarà una nova edició del Pessebre Vivent amb un recorregut itinerant per diverses ubicacions. Durant els dies 27, 28, i 29 de desembre el Pavelló Poliesportiu tornarà a ser l’escenari d’una nova edició del Parc de Nadal, organitzat per les àrees de Festes i Joventut de l’Ajuntament, i que durant 3 dies oferirà activitats educatives i de lleure i tallers d’allò més diversos per als infants i joves.

Una altra de les novetats de la programació arribarà el 31 de desembre amb la visita a Constantí de l’Home dels Nassos, amb la col·laboració de l’Associació Amics de la Colla C.O.C.A. I per acomiadar l’any, el Pavelló Poliesportiu acollirà el tradicional Sopar i Revetlla de cap d’any amb música fins ben entrada la matinada. Les entrades es podran comprar anticipadament a l’OAC de l’Ajuntament.

Els dies 4 i 5 de gener, els patges reials instal·laran un any més el campament reial al Pavelló i recolliran les cartes dels nens i nenes de Constantí.

I el dissabte 5 de gener arribarà la tradicional Cavalcada dels Reis Mags d’Orient pels carrers del poble. Un cop acabada la cavalcada, els reis mags es desplaçaran fins al Pavelló per rebre la visita dels infants i fer-los entrega dels regals.

Durant les festes de Nadal, els clubs esportius locals també han organitzat activitats com els Festivals de Nadal del Club Gimnàstica Estètica i Rítmica o el Club Patí Constantí, el divendres 15 de desembre, un Campus de Futbol al Municipal La Coma, del 27 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener; el Campionat de Catalunya de Tir amb Arc els dies 16 i 17 de desembre, i la presentació dels equips del Club Bàsquet Constantí i la commemoració dels 10 anys d’història del club, el diumenge 17 de desembre.

Concurs d’Instagram i Exposició de dibuixos

Aquest any, també es recupera el Concurs Fotogràfic d’Instagram organitzat amb la col·laboració de l’àrea social del Centre d’Esports Constantí i la Unió de Botiguers, i que premiarà les millors fotografies de temàtica nadalenca que es pengin a Instagram amb el hashtag #nadal2023constanti

Una altra novetat d’aquest any serà l’exposició “El Nadal dels nens” que es podrà veure des del dia 13 de desembre i durant totes les festes nadalenques a la plaça de les Escoles Velles, amb dibuixos sobre el Nadal realitzats pels alumnes de les escoles del municipi.

Totes les activitats de Nadal es poden consultar a:

Actes de Nadal 2023

Back to top