Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí s’omplirà de versos per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Aquest dijous 21 de març, Constantí celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb tot un seguit d’activitats que s’han organitzat des de la Biblioteca Municipal i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. Les activitats s’iniciaran a les 17.30 hores, a la mateixa Biblioteca, amb un taller de pancartes poètiques i màscares amb el rostre de diferents poetes que es pintaran i retallaran per part de totes les persones participants. Tot seguit, a la plaça de l’Hospital (davant de la Biblioteca), tindrà lloc la primera concentració pètica, on els assistents lluiran les màscares, les pancartes i tothom qui vulgui podrà llegir els seus versos i poemes preferits.

D’altra banda, des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament s’han confeccionat una sèrie de pancartes que contenen versos de poetes que es col·locaran a diferents espais emblemàtics del nucli urbà, amb la idea d’omplir de poesia els carrers del municipi. Les pancartes lluiran a llocs tan emblemàtics com la Muralla, el balcó del consistori, la reproducció del Tepidarium a l’entrada del poble i les places Juan Ramon Jiménez i Federico Garcia Lorca, al grup Centcelles. Els poetes, els versos i els llocs on es col·locaran les pancartes han estat escollits buscant una relació amb el context de Constantí per arrodonir i conformar un sentit i una potència poètica màxima, i a la vegada fer-los prou entenedors, amb la premissa que la poesia arribi a tothom, abastant tots els col·lectius i sensibilitats possibles. De la mateixa manera, s’ha buscat la paritat de gènere, incloent-hi autors i autores del col·lectiu LGBTIQ+, i l’equilibri lingüístic entre el castellà i el català. A la vegada, s’ha intentat representar els diferents parlars i accents d’arreu dels territoris lingüístics catalans, des del País Valencià a ses illes Balears.

Des de la Biblioteca Municipal de Constantí s’anima a tota la ciutadania a participar en els actes de celebració del Dia Mundial de la Poesia, i a fer passejades poètiques pel poble tot resseguint els carrers i els versos

Dia Mundial de la Poesia

El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza cada 21 de març anualment des de l’any 1999, promoguda per la UNESCO. Per celebrar-ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un poema seu per a l’ocasió. La Institució de les Lletres Catalanes elabora un fullet amb l’original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l’organització d’accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21.

En la dissetena edició del Dia Mundial de la Poesia, s’ha escollit el poema “M’he estimat molt la vida” de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany es commemora el centenari del naixement.

Back to top