Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Setmana de l’Aigua

Del 18 al 31 de març, l’Ajuntament de Constantí organitza una nova edició de la Setmana de l’Aigua, amb tot un seguit d’activitats que tenen la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquest bé essencial i la conscienciació del seu ús responsable. El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua que té per objectiu recordar la rellevància d’aquest element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tan essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

Aquesta setmana temàtica al voltant de l’aigua a Constantí començarà el dilluns 18 de març amb la inauguració de l’exposició “Estimada aigua” que es podrà veure al Pavelló Poliesportiu fins el dia 31 de març. Durant tota la setmana vinent es faran diferents activitats relacionades amb l’aigua als centres educatius.

El dijous 21 de març tindrà lloc el Taller “La Història de l’aigua” a la Biblioteca Municipal.

El dissabte 23 de març es farà una ruta literària, “Poesies mullades” amb la col·laboració de l’Associació Literària de Constantí. Durant la ruta s’aniran recitant poesies i textos en diferents indrets del municipi que tenen relació amb l’aigua com les fonts o el rentador municipal.

El lema del Dia Mundial de l’Aigua d’aquest any 2024 és “Aigua per a la pau” i vol destacar el paper de l’aigua com a factor de cooperació, harmonia i resiliència davant dels objectius comuns. L’aigua és essencial per a la supervivència i el funcionament de tots els éssers vius, així com per a la producció d’aliments, energia, primeres matèries i altres béns que contribueixen al desenvolupament econòmic i social. A més, l’aigua és un element clau per a la conservació dels ecosistemes i la biodiversitat, que proveeixen serveis ambientals com ara la regulació del clima, la purificació de l’aire i de l’aigua, la pol·linització, el control de plagues i l’ecoturisme.

Tot i això, l’aigua s’enfronta a múltiples amenaces que comprometen la seva disponibilitat, qualitat i equitat. Segons l’ONU, el 71% de la superfície terrestre està coberta per aigua, però només el 2,5% és aigua dolça, i només el 0,5% és accessible per al consum humà. S’estima que el 2025 el 63% de la població mundial viurà en àrees amb escassetat d’aigua.

Back to top