Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el número 14 de la revista de divulgació històrica i cultural “Rutes de Constantí”

Coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi s’ha publicat una nova edició de la revista “Rutes de Constantí”, que aquest any arriba al seu número 14. Aquesta veterana publicació es dedica a la difusió del municipi de Constantí des del  punt de vista del patrimoni històric i cultural.

Un dels temes centrals d’aquest nou número està dedicat a l’obra de Josep M. Jujol a Constantí, amb la desena d’intervencions que el conegut arquitecte modernista va fer a l’Església Parroquial de Sant Feliu a instàncies del seu mecenes, el canonge Pere Cerdà. En l’apartat històric podem llegir una entrevista a Ramon Miró Bernat, que ens parla del dietari inèdit de Mossèn Ramon Bergadà, un personatge singular en la història de Constantí, on va ser rector entre els anys 1916 i 1924, sent una figura clau per dinamitzar la vida cultural i social al municipi.

En l’apartat de les entrevistes, a les pàgines centrals hi destaca una entrevista al director de Constantí Ràdio, Jordi Martínez, que repassa els 25 anys de l’emissora  i parla dels reptes de present i de futur de la ràdio i la comunicació local. Una altra de les entrevistes és amb Gemma Jové, responsable dels serveis fotogràfics del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que parla de com ha evolucionat la fotografia aplicada a l’arqueologia i la museografia, així com de l’aplicació de les noves tecnologies en el segle XXI.

Un altre dels articles, que compta amb la col·laboració del naturalista José A. Latorre, està dedicat a Núria Solé (constantinenca) i Jaume de Porta, dos geòlegs de renom que van desenvolupar una notable carrera en l’àmbit de la geologia.

Pel que fa a la cultura popular, hi trobem un ampli reportatge sobre el mural del seguici popular que es va estrenar l’any passat per la Festa Major d’Hivern, en què hi trobem representats tots els elements que conformen el seguici i ens mostra com al llarg dels darrers anys s’han anat incorporant nous elements a aquest seguici. En aquest apartat de la cultura popular també hi apareix una entrevista amb l’il·lustrador i historiador Joan Carles Blanch, autor d’un singular llibre sobre Santa Tecla i el seu vincle amb Tarragona.

També hi ha les habituals col·laboracions de  Bernat Cutchet, amb una ruta de BTT pels camins rurals del terme municipal, i del naturalista José Antonio Latorre, parlant sobre el conreu d’oliveres.

Els exemplars de la revista “Rutes de Constantí” es poden demanar a la Biblioteca Municipal de Constantí i a l’Arxiu Històric Municipal.

 

Back to top