Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí fa una crida a defensar els drets i les llibertats de les persones LGTBIQ+

Avui divendres 28 de juny es commemora el Dia internacional de l’Orgull LGTB i  al voltant d’aquesta data  s’ha organitzat a Constantí diverses activitats lúdiques i festives per per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Aquest migdia s’ha fet la lectura del manifest institucional, a l’escenari ubicat davant de l’Ajuntament. Ha anat a càrrec del constantinenc Alejandro Fernández, membre destacat del col·lectiu LGTBIQ+, que ha fet una crida a “l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la nostra societat”.

Durant la lectura del manifest s’ha deixat clar que la lluita pels drets LGBTI+ no es limita a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu, que es propagui per totes les ciutats i pobles, perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat. En aquest sentit, s’ha fet “una crida a la ciutadania a unirse en aquesta missió col·lectiva: a sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, perquè totes les persones som igual de diferents.”.

També s’ha reivindicat que “tothom mereix —i hi té dret— sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat, en els seus entorns quotidians, visqui on visqui, des de la ciutat més gran al poble més petit del país”.

Back to top