Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Conjunt Monumental de Centcelles reuneix més de 150 estudiants en els IV Ludi Constantinenses

En el marc de la programació de la XXVI edició del festival Tarraco Viva, aquest dimecres 15 de maig s’ha celebrat al Conjunt Monumental de Centcelles la 4a edició dels Ludi Constantinenses, que un any més ha organitzat el Grup de Treball de l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) de Clàssiques de la URV, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i l’Ajuntament de Constantí. La trobada ha reunit més de 150 alumnes i una vintena de professors de llengües clàssiques, en representació de diversos instituts de la província de Tarragona. Igual que en les edicions anteriors, l’Institut de Constantí ha estat l’amfitrió d’aquesta trobada d’alumnes de llatí de 4t d’ESO

La jornada ha consistit en un circuït de diversos jocs romans, amb la participació dels alumnes dividits en grups i barrejats entre els diferents instituts participants, en 5 zones de jocs. La gran novetat d’aquest any ha estat l’exhibició de la lluita de gladiadors a càrrec d’un grup de gladiadors procedents de Cantàbria, que han mostrat com eren els Ludi Gladiatori.

L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que els alumnes coneguin de primera mà els principals espais i monuments de la presència grega i romana a Catalunya. A més, es promou l’aprenentatge enmig d’un ambient lúdic que els permet conèixer-se entre ells i compartir experiències.

Aquesta IV edició dels Ludi Constantinenses ha comptat amb la participació d’un total de 10 instituts de la demaració de Tarragona: Institut Josep Tapiró (Reus), Institut Baix Camp (Reus), Institut Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), Institut Pons d’Icart (Tarragona), Institut Fontanelles (Borges del Camp), Institut Gabriel Ferrater (Reus), Escola Puigcerver (Reus), Escola Sant Josep (Reus), Institut d’Altafulla (Altafulla) i l’amfitirió, Institut de Constantí.

Back to top