Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ORGULLÓS DE NOSALTRES

Comprovo amb satisfacció que tot i que la cerimònia de clausura dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 ja fa uns dies que es dugué a terme i que ja no se celebren competicions ni tenim ni delegacions, atletes i tècnics pel territori, no hi ha dia que als mitjans de comunicació no se’n parli. Anècdotes, comentaris, opinions de tota mena. Això, per mi, significa que els Jocs encara no s’han acabat, sinó que es mantenen vius.

Fer un primer balanç dels Jocs Mediterranis 2018 pocs dies després de la seva clausura pot semblar agosarat, i més quan per tot arreu t’arriben veus que diuen que els Jocs i el seu llegat caldrà valorar-los amb la perspectiva del temps. Possiblement tinguin raó, però jo no vull, ni puc, deixar passar l’oportunitat de mostrar el meu orgull pel que va suposar ser seu oficial d’aquests anhelats Jocs.

Constantí ha apostat a fons perquè la població es pogués fer seus els Jocs, els gaudís i els sentís com a seus i com a part de la seva història recent. Per això, va començar els seus Jocs particulars amb l’inici de les obres de millora de les instal·lacions del pavelló que crec que no hauran passat desapercebudes pels usuaris i usuàries, una vegada han pogut tornar a usar-lo.

Amb un objectiu similar i amb el propòsit de poder presumir d’un municipi cuidat i abocat als Jocs, es procedia a la millora de la seva imatge urbana, amb la realització de quatre murals amb temàtica esportiva combinada amb elements del patrimoni històric local. Amb aquests murals s’ha donat lluminositat i vida a certs àmbits de la via pública.

Entrant de ple en l’esfera cultural, Constantí apostava a fons i donava la benvinguda als Jocs Mediterranis amb un espectacle original, divertit i entretingut, que comptà amb la participació i implicació de l’Escola Municipal de Música Rafael Gibert Recasens i de diverses entitats com ara el Club Patí, el Club de Gimnàstica Estètica Constantí i l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, dirigits per Marc Cardó, director del grup de teatre Emfapatir i del Ball de Dames i Vells de Constantí. Alhora, el projecte educatiu “Centcelles, el nostre objectiu”, organitzat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb l’Ajuntament i les escoles Centcelles, Mossèn Ramon Bergadà, el col·legi Turó i l’Institut de Constantí, es dedicà als esports i les competicions a l’antiguitat clàssica, amb una simulació de diverses disciplines esportives que es practicaven en els Jocs del món antic.

Tot plegat ens ha dut, als constantinencs i constantinenques, a participar i gaudir dels dies de competició dels Jocs. Uns dies en què s’ha aconseguit una projecció molt positiva de Constantí i un ambient de gala completa, amb una atmosfera immillorable per als esportistes i per als tècnics i un pavelló ple amb resposta excel·lent del públic assistent. I no és que ho digui jo: les felicitacions a títol personal durant la competició i alguna que altra nota d’agraïment rebuda a les dependències municipals així ho confirmen.

Per tot plegat, el títol que encapçala aquestes ratlles: Orgullós de nosaltres, i amb doble significat. Sense ànim de ser pretensiós, cofoi i satisfet de la bona organització en l’àrea esportiva municipal i de l’àrea de comunicació, de la resposta rebuda dels treballadors municipals i de la nostra ciutadania, dels voluntaris i voluntàries locals que hi han pres part i que reben els aplaudiments juntament amb la resta de voluntaris.

I Orgullós de nosaltres per tot el que han representat aquests Jocs al territori en general: la col·laboració modèlica de 16 seus treballant per a un únic objectiu, fent front comú d’unitat i de vertebració territorial, amb sentit de responsabilitat col·lectiva. Un projecte comú que ha de servir per tancar files i encarar els projectes de territori d’una vegada per totes en conjunt; pensant en global per al territori, des de tots els vessants: polític, econòmic i social. El primer pas ja està fet i té un nom: XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Back to top