Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí rescindeix els convenis amb el Consell Comarcal per la gestió dels serveis mediambientals

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar, en sessió plenària celebrada aquest dimecres 18 de juliol, la rescissió dels convenis amb el Consell Comarcal del Tarragonès, referits a la gestió dels serveis mediambientals. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, PP, Units pel Canvi; els vots en contra d’ERC i ICV; i l’abstenció del PdeCat.

En data 5 d’abril de 2017, el Ple de l’Ajuntament aprovava la no delegació en el Consell Comarcal del Tarragonès dels serveis mediambientals, consistents en el servei integral de recollida selectiva de la brossa, la neteja viària i el servei de deixalleria fixa.  Com a conseqüència de l’anterior, el Ple aprovava no participar en la licitació d’aquests serveis, que està tramitant el Consell Comarcal de forma mancomunada amb la resta de municipis del Tarragonès.

Ara, el Consell Comarcal ha sol·licitat a l’Ajuntament de Constantí, que adopti un acord addicional en el que manifesti la rescissió dels convenis mitjançant els quals es va delegar en l’ens comarcal la gestió i el finançament de la deixalleria fixa (conveni del 2001); i l a gestió de diferents serveis mediambientals (conveni del 2004 i addenda del 2015). L’acord aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Constantí de rescindir aquest convenis, produirà els seus efectes a partir de la data del nou servei comarcal. Paral·lelament, l’Ajuntament de Constantí està treballant en la redacció dels plecs administratius i tècnics per tal de licitar el nou servei municipal incloent tots els serveis mediambientals, i tenir un major control sobre ells.

A banda d’aquest punt, el Ple d’aquest dimecres va servir també per aprovar per unanimitat de tots els grups municipals,  l’inici de l’expedient d’expropiació forçosa de dues finques urbanes del nucli antic, situades al carrer Sant Pere (números 32, i 30-28). Es tracta de dues finques que es troben tocant a la Muralla, que el POUM classifica com a zona verda pública amb afectació de la muralla. La intenció de l’ajuntament és que, a curt termini, es pugui restaurar tot el tram de la muralla de la plaça de l’Hospital (davant de la Biblioteca).

Finalment, també es va aprovar la proposta d’aprovació de l’augment retributiu als empleats públics de l’Ajuntament de Constantí per l’any 2018, en aplicació de la Llei de Pressupostos de l’Estat.

Back to top