Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Campionat de Catalunya de Tir amb Arc reuneix a Constantí primeres figures de nivell nacional i internacional

Prop d’un centenar d’arquers i arqueres han participat aquest diumenge 2 de setembre en el Campionat de Catalunya de Tir amb arc a l’aire lliure. La competició s’ha desenvolupat al Camp de Futbol Municipal de la Coma, i l’organització ha anat a càrrec de la Federació Catalana de Tir amb Arc i del Club de Tir amb Arc Constantí, que ja havia acollit anteriorment el Campionat de Catalunya de sala de l’any 2016 i diverses Tirades de la Lliga catalana.

Aquest campionat s’havia de disputar el passat mes de juny, però es va haver d’ajornar per un fort aiguat amb tempesta elèctrica. Aquesta vegada, la prova es va poder disputar en immillorables condicions. La competició s’ha desenvolupat en les modalitats d’arc recorbat, arc compost i arc estàndard, des de la categoria cadet fins a veterans, i ha comptat amb la participació de primeres figures a nivell nacional i internacional, com és el cas de les arqueres locals Maria Pitarch, actual campiona d’Espanya júnior i bronze en l’últim campionat d’Europa; Èlia Canales, tres vegades campiona d’Espanya cadet, bronze de la World Cup de Nimes i representant nacional en els Jocs Olímpics (JJOO) de la joventut a Buenos Aires que es faran a l’octubre, i Júlia Galera campiona i rècord d’Espanya infantil i medalla de plata a la World Cup de Nimes; a més, també han participat Arnau Penya (del club de tir amb Arc Montjuïc) campió d’Espanya cadet, i César Gómez, de l’Associació de Tir amb Arc La Conxorxa (d’Arenys de Mar), diverses vegades campió d’Espanya sènior amb arc de politges.

La prova es va desenvolupar segons la normativa internacional de World Archery i va comptar amb la presència dels jutges Mariano Quesada, Alicia Forner i Felip Masip, així com als senyors David Pullès, José Galera i Miquel Marsal com Jurat d ‘ Apel·lació.

Pel que fa als resultats, les arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí, van fer bons els pronòstics.  Maria Pitarch va competir en la categoria sènior (tot i ser júnior) i després de quedar primera al round, es va imposar a Cristina Manzanera del Montjuïc per un clar 6-0 obtenint així la medalla d’or. Per la seva banda, Èlia Canales també es va imposar a Alba Ortega de l’Arboç per 6-2, obtenint l’or a la categoria cadet.

Els infantils Júlia Galera i Miquel Marsal, que van competir com cadet, van fer un gran paper quedant a les portes de les medalles de bronze, amb dos quarts llocs i demostrant ja el potencial per a la propera temporada.

Els Juniors Miki Romero i Laura Pullès van obtenir la segona posició en les seves respectives categories, demostrant la seva progressió creixent en aquest esport.

Pel que fa la resta de categories, en categoria sènior masculí l’or va ser per a Raúl Quiles de Sant Cugat, i en arc de politges no hi va haver sorpreses, amb victòries de la gallega Lucía Rodríguez i l’omnipresent César Gómez del club de la Conxorxa d’Arenys de Mar.

El campionat va comptar amb la presència de les autoritats locals, l’alcalde Oscar Sánchez i el regidor d’esports de l’ajuntament de Constantí, Fede Díaz, a més del delegat Territorial de la secretaria general d’Esports, Joan Plana

La propera cita del calendari arribarà amb la Lliga catalana en Sala, els dies 27 i 28 d’octubre, prova que es disputarà també a Constantí, concretament al Pavelló Poliesportiu municipal

Back to top