Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el número 34 dels “Estudis de Constantí”

Aquest divendres 28 de setembre s’ha fet a la Biblioteca Municipal l’acte de presentació del número 34 de la miscel·lània “Estudis de Constantí”. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny, i va ser presentat  pel periodista Jaume García Cardoner, director del portal informatiu digital Tarragona 21.

El número 34 de la revista “Estudis de Constantí” inclou en aquesta edició un total de 7 articles d’alguns dels col·laboradors habituals de la publicació, com és el cas del constantinenc Lluís Papiol, que en aquesta ocasió aporta un article titulat  “Per assegurar-nos de l’existència de déu, n’hi hauria prou amb la contemplació de l’univers per a convence’ns d’aquesta veritat”

L’historiador Josep Maria Grau Pujol participa en aquesta edició amb dos articles, un d’ells referit als paperers i altres oficis no agraris de Constantí, entre els anys 1705-1814; i l’altre, que signa conjuntament amb l’historiador Armand Grau Puig, en relació a la immigració del Sud de Catalunya a la ciutat de Terrassa al 1871. El també historiador i arqueòleg, Jaume Massó Carballido, aporta un article sobre les obres i projectes de l’arquitecte Pere Caselles a Constantí.

La publicació d’aquest any també inclou un article de l’historiador F.Andreu Lascorz, especialista en judaisme i cultura hebrea i president de l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI), que signa conjuntament amb l’historiador local i gestor de patrimoni cultural,Ferran Marín, un article que fa referència a la presència dels jueus a Constantí durant l’edat mitjana.

Un altre historiadors constantinenc, Ricard Escarré, aporta un article en referència a l’urbanisme  i les relacions de veïnatge al Constantí de l’època medieval i moderna, entre els segles XV i XVII. Per la seva banda, Josep Maria Solé i Barrufet, aporta un article sobre l’inici dels tràmits per a al recuperació del Sindicat Agrícola i la Caixa Rural de Constantí. El número d’aquest any es completa amb un sumari que recopila els articles de tots els números de la revista “Estudis de Constantí”, que s’ha publicat de manera ininterrompuda des del 1985 fins el 2018

 

 

 

 

 

Back to top