Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí nomena els membres que formaran part del Senat de la Gent Gran

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí ha acollit aquest dijous 18 d’octubre l’acte del sorteig públic del nomenament de les persones que conformaran el Senat de la Gent Gran. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez. L’objectiu d’aquest  òrgan és oferir un espai de diàleg i reflexió sobre el Constantí actual i de futur. El Senat de la Gent Gran estarà format per l’alcalde i 6 persones que seran els senadors i senadores. En la seva composició s’ha intentat garantir la paritat de gènere (3 homes i 3 dones) i el càrrec no serà retribuït ni podrà rebre indemnitzacions.

El Ple Ordinari celebrat el passat 31 de maig a l’Ajuntament de Constantí va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals, els Estatuts per la creació del Senat de la Gent Gran de Constantí, un òrgan consultiu i de participació ciutadana composat per persones majors de 60 anys, que hagin contribuït al desenvolupament del municipi, tenen un vincle especial amb el territori i que han estat importants en diferents àmbits de la societat, ja sigui cultural, social, educatiu, esportiu o associatiu.

En total, s’han presentat 7 candidatures, i en el sorteig s’han seleccionat els 6 components, que seran els següents: Isabel Soriano Botello, Antonia Martorell Maluenda, Juan Esteban Fariñas Vargas, Tomasa Molina Troyano, Josep Bergadà Español i Francisco Cano Mendaño. La candidatura que no ha resultat nomenada, de Paquita Lleixà, quedarà en una borsa de reserva per cobrir possibles baixes.

A banda de ser major de 60 anys, els senadors i senadores havien de complir altres requisits: estar empadronat a Constantí com a mínim durant els darrers 10 anys, no ocupar cap càrrec polític (ni dins ni fora del municipi) ni haver-ho fet en els darrers 5 anys, i motivar l’interès de la persona postulant a través d’una carta. La presentació de les candidatures ha estat mitjançant inscripció al Registre, acreditant el compliment dels requisits.

El Senat  de la Gent Gran es renovarà cada 3 anys amb el 50% dels membres  i la periodicitat de les reunions serà com a mínim cada 6 mesos. Abans de finalitzar l’any es convocarà la primera sessió d’aquest Senat

 

Back to top