Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reivindica els feminismes i la igualtat efectiva de dones i homes

Constantí ha celebrat aquest divendres 8 de març al migdia l’acte central del Dia Internacional de la Dona. Acompanyades de l’alcalde Oscar Sánchez, la regidora responsable de l’àrea de la dona, Meritxell Cano i altres representants de l’Ajuntament de Constantí, responsables de les dues associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de dones per la Unitat de Constantí, han estat les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

La reivindicació de la sororitat i dels feminismes com un moviment social de llarga trajectòria per aconseguir i consolidar els drets de les dones, i per assolir la igualtat efectiva de dones i homes, han estat alguns els eixos bàsics de la lectura del Manifest, que s’ha fet com cada any al davant de l’Ajuntament davant prop de 150 persones.

Amb la lectura del manifest s’ha fet una crida a governs, moviments feministes i el conjunt de la societat a vetllar i refermar que les dones no estan disposades a fer ni un pas enrere i que cal avançar per desmuntar definitivament el sistema patriarcal.

Els actes continuaran el diumenge 17 de març amb un Dinar al Pavelló Poliesportiu adreçat exclusivament al col·lectiu de dones del municipi. Durant aquest acte es farà un reconeixement especial a les dones constantinenques que celebren el seu 80è aniversari aquest 2019.

Back to top