Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta un opuscle dedicat als Armats de Constantí

El passat dissabte 16 de març es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí l’acte de presentació de l’opuscle “Armats de Constantí. Més a prop que mai”, un treball que ha estat obra de la fotoreportera constantinenca, Isabel Soriano, i que fa una aproximació històrica al cos dels armats de Constantí, oferint un retrat personal de tots i cadascun dels membres que el conformen a dia d’avui. Els armats de Constantí formen part de la Confraria del Crist de la Puríssima Sang, una història que data de molts segles enrere. En aquest sentit, la primera referència als armats és en un document de l’any 1851.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez; l’autora de l’opuscle, Isabel Soriano; el president de la Confraria del Crist de la Puríssima Sang, Josep M. Salvat; a més del rector de la Parròquia de Sant Feliu, Mossèn Antoni Pérez de Mendiguren i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny.

L’opuscle “Armats de Constantí. Més a prop que mai”, s’edita coincidint amb la XXIII Trobada d’armats de les comarques de Tarragona, que es farà el proper 7 d’abril a Constantí. Aquesta serà la segona vegada que Constantí acollirà aquesta Trobada d’armats, després d’haver estat amfitrió de la trobada l’any 1998. Coincidint amb la presentació de l’opuscle, el mateix dissabte al matí es va fer el sorteig de l’ordre de sortida de totes les colles d’armats que prendran part en aquesta Trobada, i posteriorment es va inaugurar al Sindicat Agrícola, una exposició que recull totes les fotografies que es poden veure a l’opuscle.

 

Back to top