Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Festa de l’Oli nou de Constantí arriba a la seva XIX edició

Constantí ha celebrat aquest diumenge 24 de novembre la tradicional Festa de l’Oli Nou organitzada per la Cooperativa Agrícola “Sant Isidre”. La Festa de l’Oli Nou, que aquest any ha arribat a la seva XIX edició, va concentrar centenars de persones al llarg del matí al Pati de la Cooperativa,disposats a gaudir d’un bon esmorzar i a tastar l’oli de la nova collita envasat sota la marca pròpia “Vil·la de Centcelles” i inclòs dintre de la DOP Siurana. El tradicional esmorzar va estar amenitzat amb la música tradicional de La Corranda.

La Festa de l’Oli nou, que s’ha consolidat com un dels esdeveniments del calendari cultural i gastronòmic del municipi, s’acostumava a celebrar a Constantí el primer diumenge del mes de desembre, però ja des de fa un parell d’anys es va decidir avançar la celebració una setmana, per tal de no coincidir amb la Fira de l’Oli de la DOP Siurana de Tarragona, on hi participen totes les cooperatives de la DOP.

Aquest any es preveu que la campanya de l’oliva sigui llarga, i s’allargarà aproximadament fins els volts de Nadal. Des de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre s’ha informat que la collita d’enguany serà superior a la de l’any passat, i arribarà gairebé als 600.000 quilos. La campanya 2019-2020 de l’oli d’oliva verge extra de Constantí, envasat sota la marca «Vil·la de centelles » reunirà doncs quantitat i qualitat.

Back to top