Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí referma el seu compromís en la lluita contra la violència envers les dones

Aquest dilluns 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Per sumar-se als actes reivindicatius que centren la jornada, l’Ajuntament de Constantí ha organitzat activitats que han tingut com a acte central la Lectura del Manifest, que s’ha fet aquest mateix dilluns al migdia davant de la Casa de la Vila. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde,Oscar Sánchez, i diversos representants del consistori municipal, a més de representants de diversos cossos policials, i és que minuts abans s’havia celebrat a l’Ajuntament una reunió de la Junta Local de Seguretat.

Com és habitual, la Lectura del Manifest ha anat a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Abans, l’alcalde Oscar Sánchez ha volgut refermar el compromís del municipi en la lluita contra la violència de gènere.

Durant la lectura del Manifest, s’ha subratllat que “d’uns anys ençà, les violències masclistes, i especialment les violències sexuals, s’han situat al centre de els notícies, les xarxes socials i, fins i tot, de les festes majors dels nostres pobles i ciutats”, i que totes aquestes violències han “sigut exposades públicament per les seves supervivents” per denunciar un sistema patriarcal que les oprimeix i les silencia. D’aquesta manera, s’ha volgut fer èmfasi al fet que les dones han trencat el silenci, han dit prou i no faran ni un pas enrere. Durant el manifest, s’ha fet també una crida a seguir treballant conjuntament, posar en valor la lluita que realitzen els moviments feministes i s’ha destacat que és molt important ressaltar que el consentiment és essencial, perquè només sí és sí. També s’ha reivindicat la necessitat  que totes les administracions i agents socials s’uneixin per treballar conjuntament contra aquesta violència envers les dones. Després de la Lectura del Manifest s’ha guardat un respectuós minut de silenci en memòria de totes les dones víctimes de la violència masclista.

Les activitats organitzades a Constantí continuaran aquest dimarts dia 26 de novembre a les 18 h, amb la realització d’un Curs d’autodefensa personal adreçat a dones, que comptarà amb la col·laboració del Club de Karate Kushin Kai de Constantí. Es tracta d’un curs gratuït, adreçat a dones de qualsevol edat i condició física que vulguin dotar-se d’uns recursos bàsics d’autoprotecció dels quals fer ús en cas que sigui necessari

 

 

Back to top