Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí celebra els 100 anys d’escola pública amb una placa commemorativa i una exposició fotogràfica

Coincidint amb el dia de Sant Sebastià, Constantí ha celebrat aquest dilluns 20 de gener l’acte central de la Festa del centenari de les Escoles Velles.

Aquest 20 de gener de 2020 ha fet 100 anys de la inauguració de les llavors anomenades “Escoles Noves”, avui “Escoles Velles. Va ser el 20 de gener de 1920, Festa de Sant Sebastià, diuen les cròniques que “després de missa major”. Aquest dilluns, després del Solemne Ofici en honor a Sant Sebastià, les autoritats municipals s’han adreçat a la Plaça de les Escoles Velles, acompanyat de l’Inspector dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Rafael Muñoz, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Jean Marc Segarra.

També han participat de l’acte els directors i representants dels centres educatius municipals, l’Institut i les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà. Acompanyats de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, han descobert una placa commemorativa d’aquest centenari. També s’ha pogut veure l’exposició fotogràfica que recull diverses imatges històriques d’aquests 100 anys d’escoles públiques a Constantí.

Els actes de celebració del centenari de les Escoles velles s’iniciaven el passat dissabte 18 de gener, després del Pregó de Festa Major, amb un sopar Commemoratiu al Pavelló Poliesportiu durant el qual es va projectar un vídeo amb testimonis d’aquests 100 anys d’història de l’escola pública al municipi. Durant tot aquest any 2020 es realitzaran diverses activitats per commemorar aquesta efemèride.

 

Back to top