Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí reivindica la igualtat efectiva de dones i homes

Constantí ha celebrat aquest diumenge 8 de març els actes centrals del Dia Internacional de la Dona, amb la Lectura del Manifest i amb un dinar de reconeixement a tot el col·lectiu de dones del municipi.

Com és habitual, la lectura del Manifest es va fer davant de l’Ajuntament. Després d’una salutació per part de l’alcalde, Oscar Sánchez, i amb la presència de diversos representants del consistori, integrants de les dues associacions del municipi integrades per dones, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de dones per la Unitat de Constantí, van ser les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

La reivindicació de la igualtat entre dones i homes com un dret fonamental que cal garantir en la nostra societat, ha centrat la lectura d’aquest manifest. Malgrat els progressos aconseguits fins al moment, la igualtat entre dones i homes encara no és una realitat, i a la pràctica, persisteixen desigualats polítiques, econòmiques, socials i cultuals que així ho demostren. Durant la lectura s’ha fet palès que la “invisibiltzació de les dones en diferents àmbits, dificulta o alenteix el canvi cap a una societat més igualitària en què siguin presents més dones referents en totes les esferes de la vida”

Després d’aquesta lectura del manifest, va tenir lloc un dinar de reconeixement i homenatge adreçat a tot el col·lectiu de dones del municipi. L’activitat,  que es va fer al Pavelló Poliesportiu, va comptar amb la presència de prop de 200 dones. Totes les assistents a l’acte van rebre un detall d’agraïment, i a més, el consistori va oferir un reconeixement especial a les dones constantinenques que aquest any 2020 celebren el seu 80è aniversari i que van assistir al dinar.

Un cop acabat el dinar, per finalitzar la jornada festiva va tenir lloc una actuació musical..

 

Back to top