Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Constantí pinta un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI

L’Ajuntament de Constantí se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI que es commemora aquest diumenge 28 de juny. Aquesta setmana s’ha pintat un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI a l’Avinguda Onze de Setembre, davant de l’Institut.

Sumant-se a la iniciativa de la Direcció General d’Igualtat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per commemorar aquest Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (28 de juny) l’acció s’ha repetit a molts municipis d’arreu del territori, per tal de donar suport i visibilitat a aquest col·lectiu LGTBI reivindicant i defensant els seus drets.

Amb aquesta acció simbòlica, l’Ajuntament de Constantí referma el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

El 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels fets de Stonewall que van tenir lloc el 28 juny de 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI.

 

Back to top