Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’aproven els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2020 a Constantí

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar en Ple extraordinari celebrat el passat 29 de desembre els Premis i Distincions Honorifiques de l’any 2020. Es tracta dels reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o que al llarg d’aquest últim any (Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Entre els premiats d’aquest 2020, s’ha decidit atorgar la Medalla de la vila (a títol pòstum) al sr. Òscat Atance Rovira, constantinenc, i una de les víctimes mortals de l’accident a IQOXE del passat 14 de gener de 2020. Òscar Atance va destacar per la seva implicació en diverses entitats de la cultura popular del municipi com els Grallers de Constantí, a més de formar part de la Societat de Caçadors La Constantinenca i dels Armats de Constantí .

El Premi Centcelles al mèrit Cultural d’aquest any ha estat pel Sr. Joan Reig Solé, bateria d’Els Pets i també membre d’altres formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Surfers. Després de més de tres dècades sobre els escenaris, l’any 2018 presentava el seu primer disc en solitari. A banda de la música, és un gran apassionat de la cultura i sempre ha demostrat una gran inquietud per treballar i impulsar projectes i propostes culturals al municipi. El Premi vol destacar, especialment, la seva vinculació i col·laboració activa amb diverses entitats del municipi.

El Premi Centcelles al mèrit Empresarial d’aquest 2020 ha estat pel Sr. Lluís Domingo Dalmau Español, qui durant 45 anys ha estat l’ànima de l’emblemàtic bar SD Ca Mellado, conegut arreu del Camp de Tarragona per la seva gran varietat d’ esmorzars de forquilla i els seus menús a un preu econòmic, sempre amb ingredients de primera qualitat

Pel que fa als Premis Tulcis, aquest any s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit Esportiu. Un d’aquests premis ha estat per a l’arquera Èlia Canales Martín, la gran referència del Tir amb arc femení estatal, i que aquest 2020 es proclamava campiona d’Espanya en categoria absoluta individual i per equips, revalidant el títol i ampliant el seu exitós palmarès. L’altre Premi Tulcis al mèrit esportiu ha estat per Àngel Darío Rodríguez, el jove constantinenc que aquest 2020 s’ha proclamat campió d’Espanya absolut en categoria sènior masculí de Gimnàstica Rítmica, aconseguint una de les places d’ascens a la primera categoria estatal.

Pel que fa al Premi Tulcis al mèrit Social d’aquest any 2020 s’ha fet extensiu a totes les persones, entitats i associacions que des de l’inici de la pandèmia van estar a primera línia o van col·laborar amb la seva tasca a fer front a la COVID-19, des del voluntariat. Aquest premi vol ser un reconeixement  a col·lectius com el Grup de Voluntaris Covid-19, Mujeres Resset, Càritas, Unió de Botiguers, Pagesos del municipi, Cínica Constantí Dental, Penya Barcelonista de Constantí, Assemblea Nacional Catalana de Constantí i el Grup Retalls

Entre els premis d’aquest 2020, també s’ha decidit atorgar el Diploma 2020 per celebració del centenari a les escoles Mossèn Ramon Bergadà i Centcelles. Cal recordar que el passat 2020 es commemorava el centenari de la inauguració de l’edifici de les Escoles Velles de Constantí, la primera escola pública del municipi i origen de les dues escoles publiques que hi ha actualment al poble.

Finalment, el Ple va aprovar l’entrega del Diploma de Plata per 25 anys d’antiguitat als Voluntaris del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a Constantí, que des de l’any 1996 i durant 25 edicions organitzen cada any, al mes de juliol, una jornada solidària participativa per recaptar fons destinats a potenciar la investigació i millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia.

Durant el Ple del passat 29 de desembre i d’acord amb el Reglament Regulador dels Premis i Distincions Honorífiques de l’Ajuntament de Constantí, es va decidir també la revocació del Títol de Fill Adoptiu de la Vila, atorgat per acord de Ple de data 28 de desembre de 2001, a mossèn Pere Llagostera Tous, en considerar que és indigne de seguir posseint dita distinció per causes que afecten greument l’honor.

Back to top