Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EL NOSTRE COMERÇ: Clínica FisioNatur, dues dècades cuidant la nostra salut

Als baixos del número 34 del carrer Barcelona hi trobem la Clínica Fisionatur, centre de rehabilitació i teràpies naturals. La Montse Aleu, o la “fisio” com gairebé tothom la coneix, es troba al capdavant d’un servei multidisciplinar que inicialment oferia serveis de fisioteràpia o rehabilitació i que amb el pas dels anys ha anat creixent tant pel que fa a l’espai com a les especialitats que ofereix amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. L’origen del nom “Clínica Fisionatur”, una marca registrada, es basa en el fet que van començar fent fisioteràpia i que tenen molt en compte l’ús de productes i teràpies naturals.

La Montse explica que sempre havia tingut molt clar que la seva vocació estava relacionada amb la salut, i que amb 13 o 14 anys ja va prendre la decisió que volia estudiar Fisioteràpia,  graduant-se l’any 2000. Recorda que en els seus inicis va començar fent suplències durant les quals va anar descobrint la manera en què volia treballar, “amb tractaments molt personalitzats”, i sobretot que per obtenir aquests serveis calia desplaçar-se a d’altres pobles i ciutats. Per aquest motiu, va decidir obrir un centre de Fisioteràpia al seu poble, a Constantí, prioritzant “la qualitat del servei i oferint preus més assequibles, sense necessitat d’haver de desplaçar-se”. Aquesta etapa inicial va coincidir amb els primers anys del Pavelló Poliesportiu municipal i “buscaven algun fisioterapeuta que oferís servei dintre de les instal·lacions, que fos una persona independent i autònoma, amb la seva pròpia empresa”. Per donar resposta a aquesta necessitat, va crear la seva pròpia empresa un 19 de març de 2002, és a dir, ara fa tot just 19 anys. Recorda que per a ella va suposar “un gran repte i alhora una il·lusió”.

Així van transcórrer els primers anys, en un principi centrant-se exclusivament en un servei de fisioteràpia-rehabilitació física, en una sala gran del Pavelló. Gràcies a la seva manera de treballar i a la seva implicació, poc a poc es va anar fent amb una cartera de pacients més àmplia i l’espai se li anava quedant petit. També atenia pacients de poblacions pròximes i necessitava crear un centre de salut més gran. Això la va portar a fer el salt, 4 anys després, al seu emplaçament actual del carrer Barcelona. L’objectiu, després de fer totes les gestions i aconseguir tots els permisos, era “iniciar una nova etapa amb una visió de clínica de salut més completa, amb més professionals i més serveis”. I així va començar la nova etapa, inicialment amb “2 fisios i una podòloga”.

La Montse explica que en la seva feina sempre es planteja “tractar a la persona com un TOT, de manera holística que se’n diu, i esbrinant el possible origen o implicacions que poden comportar el problema real d’una persona”. Quan li ve algú a qui li fa mal l’espatlla, no només es fixa en aquella part del cos. “Jo pregunto, miro, palpo, examino d’on pot venir aquell dolor. Si la persona menja bé, dorm bé, l’estat anímic, personal, laboral…tot influeix. La feina va més enllà del treball manual”, afirma. Destaca també que en aquesta professió sempre cal avançar, “seguir estudiant, formar-se en diverses tècniques, metodologies, noves tecnologies, noves especialitats… tot de coneixements que puguin millorar el resultat dels tractaments”.

Aleu destaca que la Clínica Fisionatur es caracteritza per ser “un servei personalitzat i de qualitat, que actualment compta amb un equip multidisciplinar format per 2 fisioterapeutes, 1 podòloga, 1 psicòloga i 1 nutricionista, tots ells personal sanitari universitari, col·legiat i reglat”, que ofereixen servei en 4 especialitats: Fisioteràpia-Rehabilitació física (especialitat en traumatologia, reumatologia, ortopèdica, neuromusculesquelètica i esportiu), Podologia (especialitat en la problemàtica dels peus, dolors, úlceres, berrugues, problemes de recolzament, problemes vasculars), Nutrició (especialitat en nutrició i metabolisme, nutrició esportiva i en coaching nutricional) i Psicologia (especialitat en el comportament, l’aprenentatge, emocions, relacions, dificultats o patologies que se’n poden derivar).

Pel que fa a la distribució de l’espai, actualment la Clínica Fisionatur consta d’una entrada, sala d’espera, recepció, despatx privat, 4 cabines per tractaments i visites, un wc i una sala de gimnàs. Cada cabina està equipada amb el mobiliari i aparatologia específica de cada especialitat. I el local, que compleix amb totes les normatives sanitàries “té fil musical, climatització i ventilació constant”.

La Montse Aleu es defineix com una persona “positiva, emprenedora, amb ganes de fer coses i sobretot d’ajudar” i destaca que “he vist fet realitat el meu somni de crear un equip multidisciplinar” afegint que “és molt bonic quan cada dia t’aixeques per fer el que t’agrada, que és ajudar a la gent. I quan veus que pots ajudar a aquesta gent des de diferents àmbits, en un mateix lloc, és molt gratificant. Pel fet de ser un equip de diferents disciplines podem ajudar millor als pacients”. Per acabar, defineix la filosofia de la Clínica Fisionatur amb un propòsit que és el de “millorar la qualitat de vida de les persones i ajudar a qui es vol deixar ajudar”.

Fotos: Fortuny Fotògrafs

Back to top