Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí es declara municipi de llibertat per a les persones LGTBIQ

L’Ajuntament de Constantí ha celebrat aquest dijous el ple ordinari d’aquest mes de maig. Tal com ha estat habitual des que es va iniciar la pandèmia, atesa la situació sanitària la sessió s’ha fet de forma telemàtica. En el marc del ple i en l’apartat de les mocions, es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals una moció presentada per Compromís per Constantí per declarar Constantí com a municipi de llibertat LGTBIQ. En aquesta moció es reitera el compromís de l’Ajuntament de Constantí amb els drets de les persones LGTBI, i condemna tota forma de violència i discriminació per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere. A més, es reitera la responsabilitat de totes les administracions públiques per a la protecció dels drets de les persones LGBTIQ i l’establiment de totes les mesures i polítiques necessàries per a la garantia d’igualtat i diversitat. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Constantí s’adhereix a la Resolució del Parlament Europeu per la que es “declara la Unió Europea com una zona de llibertat per a les persones LGTBIQ”.

D’altra banda, el consistori es va comprometre a aprovar una declaració institucional de condemna a la violència de gènere i en record a totes les víctimes d’aquesta violència.

A banda d’aquesta moció, entre els punts de l’ordre del dia es van aprovar les modificacions al Conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Constantí i de Reus per la cooperació mútua en matèria de sanejament de les aigües residuals al Polígon Industrial de Constantí. Aquest conveni va ser aprovat el passat mes de gener i actualitzava la regulació del tractament de les aigües residuals tractades a l’EDAR (estació depuradora d’aigües residuals) del PIC cap a l’EDAR de Reus, atès que aquesta estació disposa de capacitat de tractament i per tal de continuar aportant les aigües residuals a un segon cicle de depuració per assolir uns nivells òptims en l’aigua residual i garantint una millor qualitat mediambiental i sanitària.

El Ple d’aquest dijous també ha aprovat el calendari de festes de caire local per l’any 2022, que seran el dia 20 de gener (dijous) i el dia 1 d’agost (dilluns). Finalment, també es va donar compte de l’Edicte dictat per l’Alcaldia en relació al Jutge de Pau Substitut. Es fa saber que aquesta plaça de Jutge de Pau Substitut està vacant i s’obre un termini de quinze dies hàbils perquè les persones que estiguin interessades, i reuneixin les condicions legals ho sol·licitin a Alcaldia, presentant sol·licitud per escrit al Registre de l’Ajuntament.

Back to top