Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí presenta una nova aplicació per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del terme

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dijous 27 de maig una nova aplicació per telèfons mòbils que permetrà descobrir dues rutes culturals pel terme municipal: la Ruta de l’Aigua i el Camí de Sant Llorenç. L’acte de presentació s’ha fet a la Sala de Plens amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez.

L’aplicació s’inclou dintre del projecte “Natura Local”, una plataforma que treballa a través d’una pàgina web i una aplicació mòbil (app) amb l’objectiu de promocionar els municipis a partir del descobriment del seu patrimoni natural i cultural en forma d’itineraris autoguiats per la zona que posen en rellevància els punts més significatius del recorregut, mostrant també els serveis que ofereix el municipi. L’alcalde , Óscar Sánchez, ha explicat que “és un projecte que s’emmarca en el pla d’inversions 2021-2024” i que vol ser “una eina per posar en valor el patrimoni natural i cultural del territori, fomentant el turisme de proximitat responsable i sostenible”.

Les dues rutes que es presenten en l’aplicació són la Ruta de l’Aigua i la Ruta de Sant Llorenç. Cada ruta es presenta amb una fitxa tècnica inicial i incorpora un mapa, localització i descripció de punts d’interès, galeria fotogràfica i relació de serveis, consells i també ofereix la possibilitat d’opinar i fer valoracions. En el futur es preveu incorporar noves rutes a aquesta eina informativa.

La Ruta de l’Aigua permet fer una ruta-passejada pel terme de Constantí, donant un tomb (sentit horari) per conèixer l’aprofitament de l’aigua de l’antiguitat fins a l’època contemporània. Indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d’una sèquia. La ruta repassa la història d’aquests indrets i dels paisatges naturals i agrícoles on l’aigua hi juga un paper cabdal.

Pel que fa la Ruta de Sant Llorenç es presenta com un itinerari fàcil i variat on podem descobrir valors històrics, naturals, paisatgístics i rurals de Constantí. Pel recorregut trobarem les restes de l’ermita de Sant Llorenç, al voltant de la qual es produeix el primer poblament del municipi al segle XII; masos en actiu com el de Serapi; cellers experimentals com Mas dels Frares al costat de conreus tradicionals de secà; arbres singulars i camins amb llegendes. Tot plegat transcorre per camins carreters que ens acosten al medi natural que envolta el terme i a les seves arrels històriques.

A banda, l’app també presenta informació d’interès turístic sobre Constantí. L’aplicació “Natura Local” es pot trobar mitjançant el lloc web naturalocal.net i a través de l’aplicació per a dispositius mòbils que es troba disponible tant en sistema operatiu iOS com Android, en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany.

Back to top