Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Constantí viu una jornada històrica de celebració dels 700 anys del trasllat del Braç de Santa Tecla

En el marc de la celebració dels 700 anys del trasllat del Braç de Santa Tecla, Constantí ha viscut aquest dissabte 14 de maig una jornada festiva molt especial i sense precedents. Els actes començaven al matí, amb l’arribada de la relíquia del braç de  Santa Tecla al Centre Parroquial. Després de fer una pregària, es va exposar la relíquia per tal de poder ser visitada per la ciutadania.

Ja a la tarda, va començar una multitudinària i històrica celebració que va portar fins a Constantí part del Seguici Popular festiu de Tarragona per participar d’una extraordinària i simbòlica processó pels carrers del municipi. Es tracta d’una celebració de gran rellevància històrica ja que aquesta ha estat  la segona vegada en la història de la festa tarragonina que una part important del seu seguici popular es traslladava fora de la ciutat. Acompanyats dels elements del Seguici Popular de Constantí, van fer un recorregut pels carrers del poble que històricament van formar part del recorregut que va fer la relíquia ara fa just 7 segles.

Hi van participar el Ball de Diables de Constantí, Drac de Sant Roc de Tarragona, Àliga de Tarragona, Mulassa de Tarragona, Magí de les Timbales, Gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de Tarragona, Gegantons de Constantí, Gegants de Constantí, Nanos Vells de Tarragona, Ball de Pastorets de Constantí, Ball del Patatuf de Constantí, Ball de Gitanes de Tarragona i el Ball de Turcs i Cavallets.  A més, com no podía ser d’altra manera, també hi va ser present el Braç de Santa Tecla per commemorar aquesta entrada de la relíquia des de Constantí fins a Tarragona

La celebració s’iniciava amb l’anada a Ofici que va tenir lloc a la Plaça de l’Església. Seguidament, es va inaugurar una placa commemorativa d’aquests 700 anys a la Plaça del Castell, i tot seguit s’iniciava una processó pels carrers de Constantí que de manera excepcional va passar per alguns dels carres del nucli antic del poble, com el carrer del Castell o el carrer Església Vella. Després del recorregut en processó pels carrers, els elements del Seguici Popular tarragoní i constantinenc van arribar fins a la Plaça de les Escoles Velles, on va tenir lloc un Ball de lluïment final.

Back to top