Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Pregó de Fermí Fernández i la Cercavila donen el tret de sortida a la Festa Major d’Estiu

Aquest divendres 29 de juliol s’obrirà oficialment la Festa Major d’Estiu a Constantí donant el tret de sortida a quatre intensos dies de celebració, amb més de quaranta activitats obertes a tothom. Els actes s’iniciaran amb la inauguració d’un mural dedicat als Gegants de Constantí i seguidament, comançarà la tradicional cercavila pels carrers del poble, que aquest any recupera el seu format habitual amb sortida des del carrer Tarragona i arribada a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, on es farà un Ball de lluïment.

A les 20.30 hores, al carrer Major, tindrà lloc el pregó de Festa Major, que aquest any estarà protagonitzat per l’actor, humorista i presentador Fermí Fernández. Segudiament, en aquest mateix escenari, arribarà l’humor i la sàtira amb el Ball parlat de Dames i Vells de Constantí. La nit de divendres finalitzarà amb una sessió musical adreçada als més joves, amb l’espectacle Menéalo on Tour, a la plaça de les Escoles Velles.

Les activitats continuaran el dissabte 30 de juliol, que entre els seus plats forts recupera la celebració de la Nit de Barraques, que estrena nou emplaçament, a l’aparcament de la piscina municipal, i que comptarà amb les actuacions de Tapeo Sound System, Buhos i Allioli versions. El mateix dissabte 30 de juliol, a les 20.30 hores, es presentarà al carrer Major l’obra de de teatre “Vida de peix…sense espines!” amb les actrius Rosa Andreu i Mercè Comes.

Les orquestres també seran protagonistes durant les nits de Festa Major, amb les actuacions de l’Orquestra La Pasarela (diumenge 31 de juliol) i l’Orquestra Costa Brava, que protagonitzarà el Concert de Gala i el gran Ball de Festa Major, el dilluns 1 d’agost. L’oferta musical es completarà amb propostes com una festa musical anys 70-80’s (dissabte 30 de juliol) o l’actuació de la covers Band Big Mouthers (dilluns 1 d’agost). En aquesta programació musical destaca també el concert adreçat al públic infantil que oferirà el Pot Petit, el dilluns 1 d’agost a la tarda.

L’extens programa es complementarà una actuació castellera amb els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre, el diumenge 31 de juliol, i amb les diverses activitats organitzades per les entitats esportives com l’Stunt Riding (una exhibició d’acrobàcies en moto) que organitza el Moto-club Constantí pel seu 25è aniversari, el III Memorial Agustín Grajero del Club Escacs Constantí, la X Sortida de motos i cotxes clàssics que organitza Moto Clàssic Constantí, o el IX Torneig de Bàsquet 3 x3 organitzat pel Club Bàsquet Constantí.

El dilluns 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com és habitual els actes més solemnes i tradicionals com les Matinades, el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. Ja a la nit, arribarà el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA i els Diables de Constantí. El final de festa arribarà amb el castell de focs artificlas, a la Piscina Municipal.

Back to top